Fransa´nın en başarılı çocuk bakıcısı başörtülü bir Müslüman

11 Aralık 2012 Salı 13:53
Fransa´nın en başarılı çocuk bakıcısı başörtülü bir Müslüman






PARİS (CİHAN)- Fransa´da Gouvernantes Akademisi tarafından düzenlenen her yıl düzenlenen en iyi çocuk bakıcısı yarışmasını Isabelle Catiau kazandı.

Bin adayın katıldığı yarışmada adaylardan teknik ve teorik beceriler dalında ayrı ayrı sorular yöneltildi. Başörtülü bir Müslüman olan Isabelle Catiau soruların tamamına doğru cevap vererek birinci oldu. Catiau 4 bin Euro´nun da sahibi oldu.

Isabelle Catiau yarışma sonrası yaptığı açıklamada başörtülü bakıcıların kendilerine emanet edilen çocukların bakımında ve Fransa´nın geleceğini yetiştirmede en az diğerleri kadar yetenekli olduklarının altını çizdi.

Bu arada Fransa Meclisi'nin kabul ettiği anaokullarında çalışanların dini sembol taşımalarını yasaklayan kanunun Senato gündemine ne zaman geleceği netleşmedi. Tasarının yasalaşması halinde anaokullarında başörtü takımak yasaklanmış olacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.