Fransa'ya son uyarı: Türkiye 2001'deki Türkiye değil

20 Aralık 2011 Salı 13:28
Fransa'ya son uyarı: Türkiye 2001'deki Türkiye değil







Türkiye siyasetçi ve işadamları ile Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısını görüşecek Fransa'ya çıkarma yaptı. Temaslarının ardından Fransa'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Fransa'yı son kez uyardı. Fransa Meclisi'nin daha önce 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasına Türkiye'nin etkili bir tepki vermemesinin kimseyi aldatmaması gerektiğini belirten Bozkır, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığına dikkat çekti.

Volkan Bozkır, Türkiye ile Fransa'nın ekonomik ilişkilerinin çok önemli olduğunu söyleyerek böyle bir dönemde bu yasa teklifinin olmasını anlamsız, gereksiz ve zamansız bulduğunu belirtti. Bozkır perşembe günü Fransız meclisinin önüne gelecek yasayla ilgili olarak da "Biz bu yasa teklifinden Türkiye olarak endişe duyuyoruz." diye konuştu. Türkiye'nin 2001'de Fransa'ya tepki gösterdiğini fakat yaptırım uygulayamadığını söyleyenlere seslenen Bozkır, "O dönemde AK Parti iktidarda değildi." dedi. Bozkır, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi haline geldiğini belirterek, "Bölgesinde sözü son derece geçerli olan, dünyada uluslararası aktör rolü kazanmış, siyasi ve ekonomik istikrarıyla cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşayan Türkiye'nin bu sefer ne yapacağını kestirmek için geçmişte ne yaptığına bakmak son derece yanlış olacaktır." ifadelerini kullandı.

500 BİN ERMENİ GÜNDEMİ İŞGAL EDİYOR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Avrupa'da yaşayan Türklerin birlik olması gerektiğini belirterek "Organize olmada sıkıntı çekiyoruz." diye konuştu, Fransa'da 500 bin Ermeni'nin her türlü gündemi işgal ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, burada yaşayan aynı orandaki Türk vatandaşları arasında ise hiç kimsenin birbirini beğenmediğinin altını çizdi.

AVRUPA DEĞERLERİNE UYGUN OLMAYAN KANUN TASARISI

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de her seçim sürecinde Fransa'da soykırım iddialarının gündeme geldiğini belirterek, "Burada sadece ekonomik ilişkilerin bozulmasının ötesinde düşünce ve ifade özgürlüğü açısından Avrupa değerlerine uygun olmayan bir kanun tasarısı var." diye konuştu.

KOÇ'TAN BİRLİK ÇAĞRISI

TBMM heyetinde yer alan CHP Milletvekili Haluk Koç ise Fransa'da yaşayan Türklere birlik çağrısı yaptığı konuşmasında "Hep birlikte davranmak zorundayız; farklı düşünebiliriz ama ortak bir paydamız var bizi biz yapan toprakların bizden beklediği hareket tarzı bu." diye konuştu.

Fransa'da tüm derneklerin bir çatı altında birleşmesinin önemine değinen Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu da kurulacak tek çatı sayesinde Fransa'daki Türklerin daha fazla söz sahibi olacaklarının altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.