Futbolda play-off kabul edildi

23 Ağustos 2011 Salı 17:30
Futbolda play-off kabul edildi






Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında yapılan toplantının ardından kulüpler adına açıklama yapan Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, play-off sisteminin önümüzdeki sezonda uygulanacağını, rekabet kurulu müsade ederse Digitürk ile de 3 yıllık sözleşme yaptıklarını söyledi.
Başkan Yıldırım Demirören, kulüp başkanları ve digitürk yetkilileriyle bir araya geldiklerini belirterek, ''Digitürk'ün teklifleri oldu. Rekabet kurulu kabül ederse digitürk'le önümüzdeki 3 yıl için yeni anlaşma yapılması kararını aldık.'' dedi.
Başkan Demirören, basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine ise, Süper Lig'de uygulanması kararı alınan play-off sistemiyle ilgili olarak da, ''Karar alındı ve bu yıl deneme olarak uygulanacak. Bir aksama olursa bir sonraki sezonda kaldırılmasını istedik. Federasyon yönetimi de olumlu karşıladı.'' diye cevap verdi.

TÜRK FUTBOLU YERE DÜŞMÜŞ, HEP BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ
Futbolda 3 Temmuz'dan bu yana yaşananlarla ilgili de konuşan Başkan Yıldırım, ''Türk futbolu yere düşmüş, bizim amacımız bunu yeniden ayağa kaldırmaktır. Bütün taraftarların formasını, dekoderini alarak destek vermelerini istiyoruz.'' dedi.
Üst düzey liglerde uygulanmayan play-off sistemi ile ilgili olarak ise Demirören, ''Büyük liglerde yok ama 3 puan uygulaması da İngiltere'de ilk uygulandı, sonra Türkiye uyguladı ve tüm Avrupa'ya da yayıldı. Bu da öyle olabilir.'' diye konuştu.
Demirören, toplantıya Trabzonspor ve Galatasaray'ın 2. başkanlarıyla diğer kulüplerin ise başkanlarıyla temsil edildiğini söyledi.
Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası'nı alacak mısınız? şeklindeki soruya ise, ''Süreç herşeyi gösterecek.'' diye cevap verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.