Gazeteci Cengiz Kaluç'u kaybettik: Cengiz Ağabeyi bugün uğurluyoruz

Türk basını aynı gün iki önemli ismi kaybetti. Usta Gazeteci Cengiz Kaluç ile Gazeteci ve yayıncı Hakkı Devrim aynı gün sevenlerini gözyaşına boğarak aramızdan ayrıldı. Cengiz Kaluç uzun yıllar Hürriyet. AKŞAM, Türkiye Gazetesi, Güneş ve Bugün Gazeteleri'nde çalıştı. Çok sayıda editör ve sayfa sekreterinin yetişmesine ön ayak oldu. Dürüstlüğü geride çocuklarına ve arkadaşlarına en önemli miras olarak kaldı.

16 Haziran 2016 Perşembe 02:34
Gazeteci Cengiz Kaluç'u kaybettik: Cengiz Ağabeyi bugün uğurluyoruz






Gazeteci Cengiz Kaluç'u kaybettik: Cengiz Ağabeyi bugün uğurluyoruz

Türk basın hayatının önemli simalarından usta gazeteci büyüğümüz Cengiz Kaluç'u bugün ebediyete uğurluyoruz.
Yazılı basının son dönemde yetiştirdiği önemli gazetecilerden biri olarak çok sayıda muhabir, sayfa sekreteri, editör ve görsel yönetmenin yetişmesine ön ayak olan, yazı işlerinin dahi isimlerinden biri olarak hafızalarda yer edinen Tevfik Cengiz Kaluç  bir süredir tedvi görüyordu.

GAZETECİLİĞE İLK ADIMINI HÜRRİYET'TE ATTI

1950 yılında Giresun'da doğan Cengiz Kaluç, Babıali'ye ilk adımını 1975 yılında Hürriyet gazetesinde attı. Kaluç, daha sonra uzun yıllar Bulvar gazetesinin Yurt Haberler Müdürlüğü'nü yaptı.

Kuruluşunu gerçekleştirdiği İhlas Haber Ajansı'nı, özellikle görüntülü haber servisiyle kısa sürede dünyaca ünlü ajanslar arasına sokmayı başaran Tevfik Cengiz Kaluç, gelen teklifler üzerine yeniden gazetenin mutfağı olan yazı işlerine döndü.

Önce Türkiye ardından Bugün, Akşam ve Güneş gazetelerinin yazı işleri ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Usta gazeteci, uzun yıllar aktif olarak sürdürdüğü mesleğine bir süre önce ara vermişti. Babıali'de çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan Kaluç, birlikte görev yaptığı arkadaşlarının da sevgisini kazanmıştı.

Kaluç, bugün ikindi namazını müteakip, Kadıköy Kuyubaşı Tuğlacıbaşı Camii'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet'teki aile kabristanlığında toprağa verilecek.1950 yılında Giresun'da doğan Cengiz Kaluç, Nilgün Kaluç'la evliydi. Cengiz Kaluç; Güneş Döner, Deniz Kaluç, Zeynep Kaluç ve Nur Kaluç adında 4 kız babasıydı. Mekanı Cennet olsun.
Son Güncelleme: 16.06.2016 03:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.