Gazeteci Yazar Hakkı Balcı kalp krizi geçirdi

Konyalı gazeteci yazar Hakkı Balcı ve kardeşi Yusuf Balcı aynı saatlerde kalp krizi geçirdi. Balcı kardeşler hastanede tedavi altına alındı.

07 Şubat 2016 Pazar 15:58
Gazeteci Yazar Hakkı Balcı kalp krizi geçirdi






Gazeteci Yazar Hakkı Balcı kalp krizi geçirdi

Konya'da kalp krizi geçiren ağabeyi 53 yaşındaki Gazeteci Hakkı Balcı'yı hastaneye getiren 45 yaşındaki Yusuf Balcı, kendisi de göğsünde rahatsızlık hissedince kalp krizi geçirebileceği şüphesiyle anjiyo oldu.

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde oturan emekli Hakkı Balcı, kalp krizi geçirdi. Balcı, ambulansla kaldırıldığı özel hastanede anjiyo olup, 3 stent takıldı.  Ağabeyi Hakkı Balcı'yı hastaneye getiren ve yalnız bırakmayan Yusuf Balcı da, göğsünde rahatsızlık hissedince, onun da genetik yapısı nedeniyle kalp krizi geçirebileceği şüphesiyle anjiyo yapıldı. Şans eseri damarlarında tıkanıklık olmadığı ortaya çıktı.

Kardiyoloji uzmanı Dr. Murat Sakallı çağın hastalığının stres olduğunu belirterek, "İki  aynı genetik yapıya sahip hastanın yaş farkı dışında çok fazla risk faktörlerinde bir değişiklik yok. Birinin damarları tamamen açık, birinin damarlarında ise 1'i daha önce olmak üzere 4 tane stent var. Burada vurgulamak istediğimiz konu; çağımızın hastalığı stres. Hastamız Hakkı Balcı'nın  yapısı çok hassas, duygusal olaylara çok daha tepki veren birisi ve 'A' tipi kişilik dediğimiz duygusal bir hasta" dedi.
Hakka Balcı'nın kardeşi Yusuf Balcı'nın ise daha sakin, 'B' tipi kişilik denilen, her olaya tepki vermeyen bir insan olduğunu belirten Dr. Murat Sakallı, "Stres, insanlarda kalp krizi riskini arttıran en önemli etkenlerin başında gelmektedir. Eğer kişiliğimiz 'A' tipi kişilik dediğimiz çok heyecanlı bir yapımız varsa, hem tansiyon açısından hem kalp krizi açısından, damar tıkanıklığı açısından bir risk faktörüdür. Bu tür hastalarımızın takiplerini ve kontrollerini iyi yaptırmalarını öneririz'' dedi.
Son Güncelleme: 07.02.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.