Gaziantep pimi çekilmiş bomba gibi

Gaziantep'te sokaklar boşaldı

13 Ağustos 2014 Çarşamba 14:04
Gaziantep pimi çekilmiş bomba gibi






Gaziantep pimi çekilmiş bomba gibi

Gaziantep'te, son günlerde Suriyeli sığınmacılara yönelik gerginliğin artmasının ardından kentte alarm durumuna geçildi.

200 bini aşkın Suriyeli'nin yaşadığı Gaziantep'te, protesto olaylarının gerçekleştiği semtlerde güvenlik önlemleri artırıldı. Yeni gerginlikler yaşanmaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile STK temsilcilerinin sağduyu çağrısı yaptığı Gaziantep'te, protesto gösterilerinin temel sebebinin ise Suriyelilerin gelişi ile birlikte artan kira fiyatları ve işsizlik olduğu ileri sürülüyor. Sanayi kenti olan Gaziantep, iç karışıklığın başlamasının ardından ülkelerini terk eden binlerce Suriyeli'nin akın ettiği kent oldu. Resmi kayıtlara göre yaklaşık 200 bin, gayrı resmi olarak ise 300 bin civarında Suriyeli'nin yaşadığı tahmin edilen kentte, sığınmacıların gelişi ile birlikte kira fiyatları 2- 3 kat arttı. Daha önce 150 lira civarında olan ve çoğunluğu asgari ücretle çalışanların oturduğu kenar semtlerdeki kira fiyatları 400 liraya yükselirken, Suriyelilerin ucuz fiyata çalışması veya açtıkları işyerlerinde vergi ve SGK giderleri olmadığı için haksız rekabete yol açtığını ileri sürenler tepki göstermeye başladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.