Gaziantep´in trafik riski çalıştayda ele alındı

11 Aralık 2012 Salı 13:52
Gaziantep´in trafik riski çalıştayda ele alındı






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımındaki risk ve hataları tespit edip çözüm üretmek için bir eğitim semineri düzenledi. Almanya´dan gelen uzman ekip eşliğinde ulaşımda oluşabilecek riskler ve hatalar yetkilere aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahriye Üçok Toplantı Salonu´nda düzenlenen ve 4 gün sürecek 'Risk Yönetimi Eğitim Çalıştayı' başladı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumların temsilcilerinin de yer aldığı çalıştayda Hamburg´dan Consult firmasının yetkilisi Dr. Matthias Müth, ESCUR-ED projesinin detaylarını anlattı. Müth, güvenlik önlemleri konusunda uzman olduklarını ve bu deneyimlerini Gaziantep´te paylaşacaklarını söyledi.

Gaziantep´in güvenlik sistemlerini göz önüne alarak bir sunum yapan Müth, risk analizinin çok zor olduğunu, bu analizi yapmak için tüm ayrıntıları düşünmek gerektiğini belirtti. Öncellikle trafikte en çok problemleri ana başlıklarda toplayıp buna göre bir çözüm haritası oluşturmanın yararlı olacağını işaret eden Müth, Buradaki yetkililerden kentin ulaşım sorunlarını ortaya koymalarını ve bize yardımcı olmalarını bekliyorum. Belki size sorunlar ve problemler çok gibi görüne bilir. Ancak işe başlayınca sorunlar kendiliğinden çözümlenir ve size bir yol haritası çizer. diye konuştu.

Öncelikle otobüs ve tramvaylarda oluşabilecek risk yöntemlerini ele alacaklarını vurgulayan Müth, Bizim yaptığımız metotların aynısını alıp uygulayabilirsiniz. Kendiniz değiştirebilirsiniz de. Asıl önemli mekanizma emniyet ve ilgili kuruluşlardır. Ben bugün size trafikte yaşanan riskleri ve bunlardan sonra olabilecek uygulamaları anlatacağım. şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ise daha güvenli ve emin bir ulaşım sağlamak için teknolojik imkânların yanı sıra caydırıcı ve önleyici tedbirlerden de yararlandıklarını belirtti. Yetkililer, kentin daha huzurlu bir ortamda ulaşım yapabilmeleri için Avrupalı meslektaşların bilgi ve tecrübelerinden faydalandıklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.