Gazze boykotu devleri dize getirdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırıların ardından hızla yayılan İsrail boykotu etkisini gösterdi.

05 Ağustos 2014 Salı 12:25
Gazze boykotu devleri dize getirdi






Gazze boykotu devleri dize getirdi

Gazze boykotu, Gazze boykotunda hangi ürünler var

Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları sonrası çığ gibi yayılan boykot yaz ayları boyunca indirim kampanyası yapmayan meşrubat devlerini dize getirdi. Coca Cola tüketimin en çok arttığı sıcak yaz aylarında ürün yelpazesini genişletirken fiyatlarında ilk kez indirime gitti. Coca Cola ile birlikte Lipton İce Tea ve Pringles ilk kez tüketeciye standart fiyatlarının yüzde 25 altında sunulmaya başlandı. Market yöneticileri Coca Cola tarihinde ilk kez yaz fiyat satışlarında gelen indirimin kendilerini de şaşırttığını belirterek özellikle Pringles'in böyle bir kampanyada yer almasının son günlerde sosyal medyada yükselen boykot çağrılarından kaynaklandığını ifade ettiler..


Boykot tüketiciye yaradı
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırıların ardından hızla yayılan İsrail boykotu etkisini gösterdi. Başta dünyaca ünlü içecek devleri olmak üzere bazı  yiyecek ve içecek markaları boykot nedeniyle düşen satışların etkisini azaltmak amacıyla ürünlerinde indirime gitti.
 
Tüketimin en fazla olduğu yaz aylarında ürün yelpazesini genişleterek fiyatlarda indirim yapan Coca Cola ile birlikte Lipton Oce Tea ve Pringles markası da ürünlerinde yaklaşık  yüzde 25'e indirim yaptı.
 
Market yöneticileri Coca Cola tarihinde ilk kez yaz ayında yapılan indirimin kendilerini de şaşırttığını belirterek özellikle Pringles'in böyle bir kampanyada yer almasının son günlerde sosyal medyada yükselen boykot çağrılarının etkili olduğunu söylediler.

İsrail, Gazze'deki sivil halka uyguladığı acımasız şiddet nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde düzenlenen gösterilerle protesto edilirken Türkiye'de sosyal medya üzerinden yayılan İsrail Mallarına Boykot Çağrısı ses getirmiş ve  4'ü büyükşehir 13 belediye Coca-Cola ve İsrail ürünlerinin satışı yasaklandı . Sosyal tesisler, market ve restoranların  İsrail Markalı Boykot Edilen Ürünler Listesi'ne destek vereceğini açıklamasının ardından boykot çığ gibi büyüdü ve Cola Cola,  boykot  ve satış yasaklarının ardından kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Boykot listesinde yer alan ürünlerin büyük bölümünün üretimi Türkiye'de yapılıyor.

BOYKOT LİSTESİNDE HANGİ ÜRÜNLER VE MARKALAR VAR

Nestle
Sana
Schweppes
Nescafe

Knorr
Milka
Calve
Komili
Algida
Pringles
Jacobs
Danone
Cappy
Marlboro
McDonalds
Carrefour

Haber/İyigünler.net

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.