Gazze için Ümraniye'de sabah namazı duası

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkiler bütün yurtta artarak sürüyor. Sabaha karşı Ümraniye'de binlerce kişi Gazze için dua

20 Temmuz 2014 Pazar 02:01
Gazze için Ümraniye'de sabah namazı duası






Gazze için Ümraniye'de sabah namazı duası


İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının tepkisi giderek yoğunlaşıyor. Ankara, İstanbul İsrail'e yönelik protestoların başını çekiyor. İsrail elçilik binaları önünde gece yarısına kadar süren protestolara zaman zaman polis müdühülesi var. Bugün sabah namazı için Ümraniye Çarşı Meydanı'nı dolduran binlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında hayatını kaybedenler için dua etti.
Sadaka Taşı Derneği'nin çağrısına uyan binlerce vatandaş Ümraniye Çarşı Meydanı'nı doldurarak namaz sonrası dua ederek katliamda can veren Filistinli'leri yad etti.

TÜRKİYE'DE GAZZE PROTESTOLARI

Türkiye'nin pek çok kentinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türkiye'nin pek çok kentinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, düzenlenen eylemlerle protesto edildi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için protesto gösterileri düzenlendi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der ve Memur-Sen öncülüğünde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Protestocular, iftarın ardından gruplar halinde Levent'teki Başkonsolosluk önüne gelmeye başladı. Burada toplananların sayısı her geçen saat artarak, yaklaşık 5 bin kişiyi buldu. Protestoya katılmak için araçlarıyla gelmek isteyen vatandaşlar, Zincirlikuyu'dan itibaren trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu. Sarıyer ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giriş yönünde trafik tek şeritten sağlandı.

Başkonsolosluk önünde konuşmaların yapılabilmesi için bir otobüsün üzerinde platform oluşturuldu. Vatandaşlar, kalabalık dolayısıyla otobüs duraklarının üzerlerini ve refüjü de doldurdu.

ANKARA'DA KAMU-SEN EYLEMİ

Ankara'da Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

Saldırıları protesto etmek için bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği yanındaki sokakta toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, "İsrail, çocuk, kadın, genç, yaşlı, silahsız demeden yerleşim yerlerini bombalamakta, adeta devlet terörü uygulamaktadır. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmakta, insanlık katledilmektedir" dedi.

ADANA'DA ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE GÖSTERİ

Adana'da, ABD Konsolosluğu önünde, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden bir grup, güvenlik bariyerlerini yıkarak konsolosluğu taşladı. Çevrede önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri, gruptakileri uyararak müdahale etti. Yetkililerin, provokasyona gelmemeleri yönünde katılımcılara uyarılarda bulunmasının ardından olaylar sona erdi.

KOCAELİ VE SAKARYA'DA PROTESTO

Akyazı ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Kuzuluk Gençliği üyesi grup, konvoy eşliğinde Kuzuluk Şehitler Parkı'ndan Akyazı Hastane Mahallesi'ne geldi. Araçlarını burada bırakan üyeler, diğer vatandaşların da katılımıyla Konuralp Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Kenan Sofuoğlu Parkı önünde grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Fidan, Gazze’de Müslümanlara zulüm yapıldığını söyledi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. İsrailkarşıtı dövizler atan grup, Merkez Bankası önünde toplandı.

"Katil İsrail hesap verecek" pankartı açan grup, "kahrolsun İsrail", "yaşasın küresel intifada" ve "alçak İsrail, hep alçak kalacak" sloganı atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, İsrail'e 620 milyar dolar veren ABD'nin gerçek yüzünü göstermesi için bu kadarını yapmasına gerek duyulmadığnı belirterek, zaten "katil" olduğunu bildiklerini söyledi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.