Gazze'de son durum, ölü sayısı 335

İsrail'in Gazze operasyonunda ölü sayısı giderek artıyor. Çatışmalarda 335 kişi can verdi, 2 bin 300'den fazla yaralı var

20 Temmuz 2014 Pazar 01:09
Gazze'de son durum, ölü sayısı 335






Gazze'de son durum, ölü sayısı 335

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları gece boyunca sürdü. Çatışmalarda şimdiye kadar 335 kişi can verdi. Gazze kenar mahallelerinde artan çatışmalarda en az 8 İsrail askerinin de öldüğü iddia ediliyor. İsrail ordusu iki askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 335'e, yarananların ise 2 bin 385'e yükseldiği bildirildi.


Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden yürüttüğü saldırılarda 78'i çocuk, 28'i kadın 335 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 385 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kudra, 6 yaşındaki Ömer ve 8 yaşındaki Ahmed kardeşler ile 6 yaşındaki Muhammed Rahl'in saldırılarda evlerinin hedef alınması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.

GAZZE'DE YÜREKLERE EVLAT ACISI DÜŞTÜ

İsrail'in Gazze'ye dünkü saldırılarında evlerine isabet eden bombayla hayatını kaybeden üç çocuk gözyaşları ve ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

İsrail'in kara harekatı ile devam ettirdiği saldırılarda, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Tuffah beldesindeki Elvan ailesinin evi isabet aldı.

Patlamada hayatını kaybeden Ahmed Rizk Hayek(2), Kassam Hamid Elvan(4), Imad Hamid Elvan(6) isimli 3 çocuk için cenaze töreni düzenledi.

Çocukların cenaze töreninde ağıtlara gözyaşları eşlik etti.

Bu arada Beyt Hanun'da hayatını kaybeden 3'ü çocuk 8 kişi toprağa verildi

İsrail'in kara harekatı ile devam ettirdiği saldırılarda, Gazze'nin Kuzeyi'nde bulunan Beyt Hanun beldesindeki Abu Jarad ailesinin evinin isabet alması sonucu, Naim Musa Abu Jarad(24), Abd Musa Abu Jarad (30), Siham Musa Abu Jarad (15), Recaa Aleyan Abu Jarad (31), Ahlam Naim Abu Jarad (13), Heniyye Abdulrahman Abu Jarad (3), Semih Naim Abu Jarad, Musa Abdullrahman Abu Jarad hayatını kaybetti.

EL KASSAM TUGAYLARI

Adını İngiliz sömürgeciliğine karşı mücadele verirken hayatını kaybeden Şeyh İzzeddin El-Kassam'dan alan Filistinli silahlı grup, karakteristik özellikleriyle dikkati çekiyor.

Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in saldırılarına bazı askeri noktalar ve kentlere roket atarak karşılık verdi.

MISIR YARDIM KONVOYUNA İZİN VERMEDİ

Mısır yönetiminin, Gazze'ye insani yardım götürmek üzere Mısırlılar tarafından oluşturulan yardım konvoyunun bölgeye geçişine izin vermediği bildirildi.

Yardım konvoyu organizasyon komitesi üyesi Gade Necib yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın yaklaşık 200 metre uzaklığındaki Baluza kontrol noktasında durdurulduklarını ifade ederek, "Mısırlı aktvistlerin Gazze'ye girişleri engellendi ve geri dönmemiz istendi" dedi.

Necib, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmak isteyen aktivistler ve yardım konvoyunun girişine "güvenlik gerekçesiyle" izin verilmediğini dile getirerek, bu durumun, gruptaki bazı gençler tarafından protesto edildiğini kaydetti.

Konvoy organizatörlerinden ve 6 Nisan Hareketi siyasi büro üyesi Zizu Abduhu, Kahire'deki Gazeteciler Sendikası genel merkezinin önünden yola çıkan yardım konvoyunda eski cumhurbaşkanı adayı Halid Ali, Ed-Dustur Partisi liderlerinden Ahmed Harara, Devrim Yolu Cephesi liderlerinden Muhammed el-Bakir başta olmak üzere pek çok aktivist ve gönüllünün yer aldığını ifade etti. Abduhu, Gazzelilere destek amacıyla yola çıkan konvoyda sağlık ve gıda malzemelerinin bulunduğunu ve bunların yetkililere verileceğini belirtti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.