Gazze‘de son durum, Ölü sayısı 502

İsrail savaş uçaklarının vurduğu Gazze'de ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 07:49
Gazze‘de son durum, Ölü sayısı 502






Gazze'de son durum, İsrail savaş uçaklarının vurduğu Gazze'de ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait evin enkazından altısı çocuk 9 kişinin cesedi çıkarıldı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus kentindeki Tüffah mahallesinde, İsrail ordusunun sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda hedef alınan Ebu Cami ailesine ait evin enkazından biri kadın altısı çocuk dokuz kişinin cesedine ulaşıldı. Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi" dedi. Kudra, İsrail'in sivil yerleşim birimlerini yoğun top atışına tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde vurulan Siyam ailesine ait evlerde ilk belirlemelere göre yedisi çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.


GAZZE İÇİN ŞOK PLAN

Bu arada İsrail Meclis Başkan Vekili Moshe Feiglin, Gazze saldırısındaki asıl amacın bölgenin Filistinliler'den temizlenip, Yahudilerin yerleştirilmesi olduğunu itiraf etti.

İsrailli aşırı sağcı vekil Ayelet Shaked'in 'Filistinli anneleri de öldürelim' çağrısından sonra İsrail'den ırkçı sesler artmaya başladı. İsrail Meclis Başkan Vekili Moshe Feiglin İsrail'in Gazze'ye saldırmasındaki amacı itiraf etti. Gazze'ye daha acımasızca saldırılması, halkın sınır dışı edilmesi ve Gazze'ye Yahudilerin yerleştirilmesi gerektiğini savunan Feiglin, 'İsrail ordusu saldırılarını tamamladıktan sonra, askerlerimize herhangi bir zarar gelmemesi için gerekli tüm imkânları kullanarak Gazze'yi ele geçirecektir' dedi. Moshe Feiglin, öncelikli amacın işgal olduğunu belirterek, 'Gazze'nin ele geçirilmesinden sonra tüm silahlı düşmanlar ortadan kaldırılacak, silahlı teröristlerle bağlantısı olmayan masum insanlar uluslararası hukuka uygun muamele görecek ve bölgeden ayrılmalarına izin verilecek' diye açıkladı.

SONSUZA KADAR KALACAĞIZ

'Gazze bizim vatanımızın bir parçası, sonsuza dek burada kalacağız. Gazze, bölgedeki terörizmin temizlenmesinden sonra, İsrail'in bir parçası haline gelecek ve Yahudiler buraya yerleşecek, bu aynı zamanda İsrail'deki konut krizini hafifletilmesine de yardımcı olacak' diyen Feiglin'in kışkırtma konusunda uzun bir geçmişi var. Feiglin geçen hafta parlamentodan İsrail'in katliamlarını eleştirmeye cesaret eden iki Arap üyesini kovmuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.