Geda-Majör'den Torunlar Holding'e asansör şirketinden şok suçlama

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair 2 haftarır bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı

24 Eylül 2014 Çarşamba 19:54
Geda-Majör'den Torunlar Holding'e asansör şirketinden şok suçlama






Geda-Majör 'den Torunlar Holding'e asansör şirketinden şok suçlama


Türkiye'yi yasa boğan 10 işcinin feci şekildecan verdiği Mecidiyeköy Torunlar Center inşaatındaki asansör faciası sonrası, şirketin yaptığı açıklama ilk kez yalanlandı. Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair 2 haftarır bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı

İŞTE O AÇIKLAMA

Torunlar GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP’a bugün yapılan açıklamada firmamızla Torun Center projesi için yapılmış olan sözleşmenin feshedildiği belirtilmektedir.

Açıklamada, Torun Center şantiyesinde 6 Eylül’de meydana gelen ve 10 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili olarak 10 Eylül’de mahkemeye sunulan ön bilirkişi raporu ve Cumhuriyet Savcılığı’na sunulan belge ve bilgilere dayanılarak firmamızın sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğinin anlaşıldığı öne sürülmektedir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, şirketimize böyle bir fesih bildirimi ulaşmış değildir. KAP’a yapılan açıklamadaki gibi gerçekten böyle bir fesih bildirimi yapılmışsa, söz konusu bildirim elimize ulaşınca gerekli hukuki değerlendirme yapılarak Torunlar GYO’ya yanıt verilecek ve onlar da bu feshin sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaklardır.

Fakat bugün itibariyle şunu açık bir surette söylemek isteriz ki; feshe gerekçe olarak ortaya konulan bu iddia gerçek dışıdır. Sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yani 5 günlük ve eğitim aldırılmadığı sabit olan bir personelle asansörü işleten ve asansörün emniyet sistemini devre dışı bırakarak kazanın meydana gelmesine sebep olan Torunlar GYO-Torunlar Gıda Proje Ortaklığı’dır. Ayrıca 10 Eylül 2014 günü kendi proje müdürlerinin tutuklanma kararı verildiği gün atfolunan bilirkişi raporu ellerine geçtiği halde, eğer bu rapora dayanılarak GEDA MAJOR’un kusurlu olduğu öğrenildiyse, SPK mevzuatı uyarınca 24 saat içinde yani 11 Eylül tarihinde bu açıklama yapılmalıydı!... Ön Rapor ellerine ulaştıktan 14 gün sonra yapılan bu açıklamayı samimi bulmak mümkün olmayıp; bu duyuruyu Torunların kazanın olduğu ilk günden başlayarak yaptığı şeyi, yani kusuru üçüncü kişilere atma çabasının bir devamı olarak görmek gerekir.
Son Güncelleme: 24.09.2014 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.