Gemlikli işadamlarından Azerbaycan'a iş ziyareti

11 Aralık 2012 Salı 12:20
Gemlikli işadamlarından Azerbaycan'a iş ziyareti






BURSA (CİHAN)- Bursa´nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Gemlik Sanayi ve İş Adamları Derneği (GEMSİAD) üyeleri Azerbaycan'ı ziyaret etti.

GEMSİAD Başkanı Şaban Yazıcı ve 16 kişiden oluşan heyet Azerbaycan´da 1994 yılından bu yana faaliyet yürüten Azerbaycan Türk Sanayici ve İş Adamları Beynelhalk Cemiyeti´ni (TÜSİAB) ziyaret etti. Heyette bulunan iş adamları ağırlıklı olarak inşaat, zeytinci, çocuk giyimi ve emlak alanında iş görüşmelerinde bulundu. TÜSİAB Genel Sekreteri Yasin Göral faaliyetleri ve Azerbaycan ekonomisi hakkında bilgi verdi. Göral, Türkiye bu sene Azerbaycan´a yapmış olduğu ihracatta ilk defa birinci sıraya çıktı. Azerbaycan´da 500 civarında Türk şirketi bulunmaktadır. TÜSİAB´ın Azerbaycan´da Türk ve Azeri şirketlerden oluşan 300 üyemiz bulunmaktadır. Üyelerimiz inşaat sektöründe ağırlıklı olmak üzere yap-sat, inşaat malzemesi, iç mimari, hizmet sektörü gibi firmalar bulunmaktadır. dedi.

GEMSİAD 1991 yılından bu yana Azerbaycan´da faaliyet gösteren Çağ Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti. Yetkililerden eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Bursa heyeti, okulun öğretmenleri tarafından bilgilendirildi.

Bu bölgenin sahip olduğu potansiyeli yerinde görme imkânı bulduklarını anlatan Yazıcı, Türk okullarının açılmasıyla birlikte Türk iş adamlarının bu ülkeye yönelmeye başladığı kaydetti.

GEMSİAD Başkan Şaban Yazıcı, Azerbaycan´ı ekonomik yönden daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını, özellikle inşaat sektöründe çok önemli gelişmeler olduğunu ve sektörün yüzde doksanının Türk firmaların elinde olduğunu kaydetti.

Geziye katılan GEMSİAD üyesi Ahmet Ersöz, Azerbaycan halkının Türkiye´yi ağabey ve kardeş ülke olarak gördüklerini söyledi. Bakü´deki Kafkas Üniversitesi ve Türk okullarını ziyaret ettiklerini ve bu bakımdan gezinin sosyal ve kültürel açıdan da verimli geçtiğini ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.