Genç Yaşamın Sesleri Derneği, 3 projesiyle hibe almaya hak kazandı

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:05
Genç Yaşamın Sesleri Derneği, 3 projesiyle hibe almaya hak kazandı






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Genç Yaşamın Sesleri Derneği´nin Ekim ayında yaptığı 3 adet gençlik projesi başvurusu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Hizmetleri Başkanlığı-Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazandı. Gençlik projeleri hazırlama ve uygulama noktasında her geçen gün tecrübesini arttıran Genç Yaşamın Sesleri Derneği, bu yıla da projeleri ile damga vuracak.

Eylem 2-Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında hazırlanan 'Farklı Kültürlerin Motifleri' isimli proje başvurusu sonucunda, İtalya´ya 2 kişi, Macaristan´a ise yine 2 kişi 6´şar aylığına gönderilecek. Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü ve Dernek Başkan Yardımcısı Murat Dilek, şöyle konuştu: Proje Şubat 2013 de başlayacak ve 6 ay sürecek. Proje kapsamında Kastamonu´dan 2 kişi İtalya´ya, 2 kişi ise Macaristan´a gidecek ve gittikleri ülkede 6 ay gönüllü hizmeti, bunun yanında haftanın belirli günlerinde o ülkenin dilini öğrenmeye yönelik kurslar, sosyal faaliyetler, ziyaretler gerçekleştireceklerdir. Proje ortaklarımızın görev yaptıkları sivil toplum kuruluşları adına AB projeleri hakkında bilgilendirme toplantıları, gençlere yönelik kültür-sanat faaliyetleri, kütüphanecilik ve gastronomi de gerçekleştirecekleri faaliyetler arasında yer alıyor. Gidecek olan gençler mümkün olduğunca Kastamonu ve ilçelerinden seçilecektir. Proje bütçemiz 18 bin 800 eurodur. Gidecek olan gönüllünün proje ile ilgili bütün masrafları Avrupa Birliği ve dolayısıyla Genç Yaşamın Sesleri Derneği tarafından karşılanacaktır. Diğer iki projemiz ise Eylem 4.3-Eğitim Kursu projeleridir. Biri Mayıs 2013 tarihinde Kastamonu´da 8 ülkeden gelecek olan proje ortakları ile gerçekleşecek olan 'Gelecek İçin En İyisi' isimli projemizdir ve bütçesi 10 bin 90 eurodur. Bir diğer projemiz ise İtalya´daki ortağımız koordinatörlüğünde hazırlanan ve bizim ortak olarak yer aldığımız 'Genç İstihdam' isimli projemizdir. Bu proje Haziran 2013 tarihinde Palermo/İtalya´da gerçekleşecektir. Bu proje başvuru döneminde Kastamonu´dan hibe alan tek sivil toplum kuruluşuyuz ve aldığımız hibe miktarı yaklaşık 30 bin eurodur. Amacımız gençlere ve Kastamonu´ya AB projelerini tanıtmak ve onlara bu konuda rehberlik yapmaktır. Aynı zamanda proje kapsamında gittiğimiz ülkelerde veya ilimize gelen misafirlerimize Kastamonu ve Türkiye´yi en iyi şekilde tanıtmak gibi bir misyonumuz var. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.