Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama : 13 PKK'lı yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yaptığı açıklama ile Hakkari'nin Çukurca, İlçesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava harekâtında 13 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

16 Kasım 2015 Pazartesi 14:12
Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama : 13 PKK'lı yakalandı






Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama : 13 PKK'lı yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde son 24 saat içinde yapılan operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı. Hakkari Çukurca, Şırnak Beytüşşebap, Van Erciş, Hakkari Yüksekova, Siirt Pervari ve Ağrı Hamur'da icra edilen operasyonlar ve ele geçirilen dokümanlara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hakkari/ Çukurca’da icra edilen hava harekâtında 13 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.
 Şırnak Beytüşşebap'da icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütüne ait bir sığınakta; bir adet el yapımı patlayıcı, 500 m kablo, bir adet akü, bir adet güneş enerji paneli, dört adet USB bellek, 30 adet çakmak gazı, dört adet gazlı ocak, dört adet aydınlatma lambası, 50 kg muhtelif gıda maddesi, çok miktarda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Van Erciş'de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütüne ait; bir adet RPG-7 roketatar, bir adet av tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiştir.

Hakkâri Yüksekova'da, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden kara yoluna döşenmiş bir adet el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek imha edilmiştir.

Siirt Pervari'de, Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan üç şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Ağrı Hamur'da icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır."
Son Güncelleme: 16.11.2015 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.