Genelkurmay, şehitler nedeniyle resepsiyon ve halk konserlerini iptal etti

22 Ağustos 2011 Pazartesi 14:27
Genelkurmay, şehitler nedeniyle resepsiyon ve halk konserlerini iptal etti






Genelkurmay Başkanlığı, son günlerde artan terör olayları ve beraberindeki şehit haberleri nedeniyle bu yıl kutlamaya hazırlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde bazı düzenlemelere gitti. Etkinliklerden önceki yıllardaki resepsiyonlar ile askeri bandonun gerçekleştirdiği halk konserleri ve bir dizi sosyal etkinlikler çıkartıldı. Bu yıl Ankara ve İstanbul'da üst düzey komutanların ve çok sayıda davetlinin katılımıyla eş zamanlı planlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonları iptal edildi. Ankara'da yapılacak törenden başka programlarda daha çok resepsiyonlar yerine önceki yıllarda da yapılan okulların mezuniyet programları öne çıktı.
Genelkurmay'ın konuya ilişkin açıklamasında şu bilgilere yer verildi: ''30 Ağustos Zaferinin 89'uncu yıl dönümü, yurt içinde ve dış temsilciliklerimizde düzenlenecek törenlerle coşku ve heyecanla kutlanacaktır. Ancak, son günlerde yaşadığımız üzücü olaylar nedeniyle, şehitlerimize ve yüce Türk Milletinin manevi değerlerine duyduğumuz derin saygıdan dolayı, bu yıla mahsus olmak üzere, sosyal etkinlikler (resepsiyon, halk konseri) yapılmayacaktır.''
Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre; 29-30 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilecek tören programı şöyle:
29 Ağustos 2011, Pazartesi
11.00-Gülhane Askeri Tıp Akademisi Diploma Töreni
12.30-Devlet Mezarlığı Töreni Devlet Mezarlığı
17.00-Kara Harp Okulu Diploma Töreni
30 Ağustos 2011, Salı
08.45-Anıtkabir Töreni
09.45-Genelkurmay Karargahı Tebrik Töreni
11.00-Atatürk Kültür Merkezi/Hipodrum Geçit Töreni
16.00-İstanbul'da Deniz Harp Okulu Diploma Töreni
18.15-İstanbul'da Hava Harp Okulu Diploma Töreni 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.