Giresun Üniversitesi'nin bütçesi yüzde 31 artırıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:59
Giresun Üniversitesi'nin bütçesi yüzde 31 artırıldı






GİRESUN (CİHAN)- Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun Üniversitesi'nin 2013 yılı bütçesinin 79 milyon 66 bin lira olarak belirlendiğini söyledi. Attar, Üniversitemizin geçen yıla oranla 2013 bütçesinde yüzde 31,74 oranında artış sağlandı. dedi.

Attar, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun Üniversitesi'nin 2013 yılı bütçesinin onaylandığını söyledi. Bütçenin 79 milyon 66 bin lira olarak belirlendiğini dile getiren Attar, 2012 yılı bütçe rakamının ise 60 milyon 17 bin olarak belirlendiğini aktardı. Rektör Attar, Öğünerek ve gururla söylüyorum ki; kabul edilen ve TBMM'ye sunulan bütçemiz, rakam ve artış oranı itibarıyla üniversitemizi, üniversiteler içinde ilk sıralara yerleştirmiştir. 200 üniversite arasında ilk sıralarda yeralan bir bütçe artışını yakaladık. diye konuştu.

Ağustos ayından itibaren kendisinin başkanlığındaki üniversite heyetinin bütçe görüşmeleri için Ankara'da, Maliye ve Kalkınma Bakanlıkları'nda yoğun görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Attar, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bütçemizle ilgili önce Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla ben ve üniversite heyetimiz, taleplerimizi kapsayan dosyalar üzerinde arda arda toplantılar yaptık. Ardından ayrı zamanlarda bütçemizle ilgili önce Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile daha sonra Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'le görüşmeler yaptım. Sayın Bakanlarımızla yaptığımız görüşmelerde, Giresun Üniversitesi'nin büyümekte, gelişmekte olan bir üniversite olduğunu vurgulandık, bunun için de başta alt yapı olmak üzere fiziki alanlarda büyüme ihtiyacına dikkat çekmiştir. Kendilerine üniversitelerimizin yapılaşma, mal ve hizmet alımı, personel, üretim ve tüketime yönelik hizmetlerle ilgili kapsamlı bilgiler verilerek, eksikliklerimiz sıralanmış, Karadeniz Bölgesi coğrafyasında farklı bir üniversite olma yolunda yaptığımız çalışmalar anlatılmış ve daha çok bütçe ihtiyacımız olduğu gerçeğine iknaya çalıştık. Giresun ve Giresun Üniversitesi için o zamanlar Ankara'da ekibimle birlikte, gecemizi gündüzümüze katarak verdiğimiz canhıraş mücadelenin amacına ulaştığını, hem bürokratlar düzeyinde, hem de sayın bakanlarla yaptığımız görüşmelerin, olumlu sonuçlar verdiğini ve başarılı olduğumuzu şimdi anlıyor ve görüyoruz. Bütçe taslağında talep ettiğimiz ödeneklerin tümüne yakını kabul gördü. Giresu'a bu bütçeyi müjdeliyorum.

Giresun Üniversitesi'nin Türkiye'deki 200 üniversite arasında ödenek oranı bakımından ilk sıralarda yeraldığını ifade eden Attar, Buradan sizler aracılığı ile Giresun'a müjdeliyorum. Geçen yıl 60 milyon 17 bin lira olan bütçemiz, 2013 yılı için yüzde 31.74 oranında artırılarak 79 milyon 66 bin liraya yükseltilmiştir. Öğünerek ve gururla söylüyorum ki; kabul edilen ve TBMM'ye sunulan bütçemiz, rakam ve artış oranı itibarıyla üniversitemizi, üniversiteler içinde ilk sıralara yerleştirmiştir. 200 üniversite arasında ilk sıralarda yeralan bir bütçe artışını yakaladık. dedi.

Üniversite bütçelerinin illerin kalkınma ve gelişmesine katkı yaptığına dikkat çeken Attar, Dolayısıyla herkesin, tüm kişi ve kuruluşların farklılıkları ne olursa olsun ortak noktası; üniversite ve üniversitenin gelişimi olmalıdır. Başka bir değişle üniversitenin kalkınması, ilin kalkınma ve gelişmesi demektir. Bir kez daha bütçemizin ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, bu artış oranı ile daha çok hizmet etmemize imkân sunan başta Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek olmak üzere; her iki bakanlığın bürokratlarına, bütçe çalışmasına katkıda bulunan akademik ve idari personelimize teşekkür ederim.

Rektör Attar, toplantıda bütçe oranındaki artışı pasta keserek kutladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.