Görme özürlü şarkıcı Orhan Murat: En büyük hayalim görmek değil, mutlu etmektir

13 Aralık 2012 Perşembe 12:52
Görme özürlü şarkıcı Orhan Murat: En büyük hayalim görmek değil, mutlu etmektir






KIRCALİ (CİHAN)- Bulgaristan´da ünlü sanatçılardan olan Orhan Murat, sahnedeki 20. yılını Kırcali´de kutladı.

Görme özürlü şarkıcı, kendi hayatından kesitler sunduğu programın galasında, seyircilere coşkulu anlaş yaşattı. Türkçe ve Bulgarca olarak söylediği şarkıların yanında Braille alfabesiyle yazmaya başladığı otobiyografik kitabından parçalar okuyan Orhan Murat'a Kırcali tiyatrosundan oyuncular eşlik etti.

Küçük yaştan beri özründen dolayı çok zorluklar çektiğini dile getiren Murat, bunun kendisi için aslında Yüce Yaratacı´nın bir imtihanı olduğunu belirtti. Hayata tutunmasına Allah inancı ve iyilik yapma gayreti vesile olduğunu aktaran Murat, mütevazi tavırlarıyla dikkat çekti.

Annesiyle küçüklüğünde okuduğu 15 yaşında türküsünü kendi gitarıyla seslendiren sanatçı salondakilere duygular anlar yaşattı. Gala gecesinde eşi Şenay ve kızı Suzan da kendisine destek verdi.

Babasıyla beraber besteledikleri Sirk adlı ilk şarkıyı sahnede söyleyen 10 yaşındaki Suzan, sanatçılık kabiliyetini gösterdi.

Programından Cihan'a konuşan Orhan Murat, kızının ileride şarkıcı olmasını istemediğini, ama tiyatro veya sinema oyuncusu olması taraftarı olduğunu kaydetti.

En büyük hayalinin başkalarının zannettiği gibi gözlerinin açılıp görmesi olmadığını da dile getiren Murar Benim en büyük hayalim, yanımdaki ailemden başlayarak etrafımdaki insanların, hatta tüm dünyanın mutlu olmasıdır. Hayat o kadar kısadır ki, kavgaya yer yok. dedi.

1967 yılında Kırcali´ye bağlı Susuzlar köyünde doğan Orhan Murat, müzik konservatuvarından ikincilikle mezun oldu. 1996´da çıkardığı ilk kişisel albümüyle Bulgaristan´da gündeme oturan Murat, tamamen Türkçe olan iki albümü de bulunuyor. Şu andaki nesillerin kendi halk Türkülerini bilmediğini dile getiren sanatçı, ve bu yüzden yeni projelerinden biri de Rumeli Türkülerini olduğu bir albüm çıkarmak oluşturuyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.