Görmez: Kurban Bayramı'nı olumsuzlukları görerek tartışma konusu yapmamalıyız

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Görmez: Kurban Bayramı'nı olumsuzlukları görerek tartışma konusu yapmamalıyız






ANKARA (CİHAN)- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kurban Bayramı'nı bazı olumsuzlukları görerek tartışma konusu yapmamalıyız. Çünkü bayramlar bizim tarih sahnesinde sürekli var olmamızı sağlayan, inancımızı, ibadetimizi, tarihimizi iç atmosferimizde birleştiren çok önemli müstesna günlerdir.'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Diyanet Vakfı'nda yaptığı toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Dünyanın yaklaşık 60 bölgesine, milletin vekalete verdiği kurbanları dağtııklarını ifade eden Görmez, milletin yaptığı hayırları, mazlumlara ulaştırmanın sevincini yaşayeceklarını açıkladı.Suriye' den Türkiye'ye göçmek zorunda kalanlara da kurbanların dağıtıtlacağını belirten Görmez, ''Geçen yıl ağırlıklı olarak Somali'de kurbanlar kesildi. Bu sene Arakan'da, Bengledeşte geçici olarak yaşayan Arakanlı kardeşlerimize öncelik tanıyacağız. Ayrıca Moğalistan'da, Haiti'de gerçekten dünyanın birçok ülkelerine arkadaşlarımız, yetkilierimizle iş biriliği yaparak bize emanet olarak verilen kurbanları en güzel şekilde etleri dağıtacaklarını düşünüyorum.'' diye konuştu.

Bayramdan bir gün öncesine vekaletle kurban kesmek isteyen yurt içindeki ve dışındaki vatandaşların, Diyanet İşleri Başkanlığı'na vekalet verebileceklerini belirten Görmez, şöyle devam etti: ''Kurban Rabbimize bizi yakınlaştıran bir ibadettir. Bu ibadeti o kadar güzelliği yerine getirelimki Allah'a olan yakınlığımıza gölge düşürmeyelim. Bizi Allah'a olan yakınlıkta aslabulunmamalıyız. Bilhassa, çevre, sağlığı insan sağlığı ve dinimizin bize emrettiği şefkati göstemeliyiz. Kurban, hem Hac ibadetinin hem de bayramın bir parçasıdır.Peygamberimiz hayatı boyunca kurban kesmiştir. Maddi durumu iyi olan zekat verecek her müslümandan da emretmiş ve talep etmiştir. Dolayısıyla Şeaini İbadet bazen tam ibadet demektir. Bu ibadeti bazı olumsuzlukları görerek tartışma konusu yapmamalıyız. Çünkü bayramlar bizim tarih sahnesinde sürekli var olmamızı sağlayan, inancımızı, ibadetimizi, tarihimizi iç atmosferimizde birleştiren çok önemli müstesna günlerdir.''
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.