GTO'dan Antep fıstığına tam destek

18 Ekim 2012 Perşembe 17:24
GTO'dan Antep fıstığına tam destek






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nın, İpekyolu Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında kabul edilen 'Antep Fıstığı Sektörünün Geliştirilmesi Projesi' başladı. Proje kapsamında, sektöre yönelik bir yol haritası belirlenmesi amacıyla Antep fıstığının mevcut durum analizi yapılarak, sonuçlar rapor halinde ilgili kişi ve kurumlara sunulacak.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Antep Fıstığı Tanıtım Derneği Başkanı olan GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı konu ile ilgili ortak açıklama yaptı. Açıklamada, proje kapsamında yürütülecek çalışmalarla Antep fıstığının üretimi ve ihracatının gelişimi yanı sıra yerel ve bölgesel kalkınmaya yön verecek bir yol haritası oluşturularak, ulusal ve uluslar arası düzeyde daha fazla pay sahibi olmasının hedeflendiği belirtildi.

Mehmet Aslan ve Zeki Yağcı, Antep fıstığının dünya pazarlarında hak ettiği ticari potansiyeline ulaştırılması, katma değerinin artırılarak yerel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayabilmesine yönelik yapılması gerekenlerin ortaya konulması ve sektör odaklı bir yol haritasının belirlenmesinin projenin çıkış noktalarından birini oluşturduğuna dikkat çekti.

Zeki Yağcı, Proje kapsamında Antep fıstığı sektörünün mevcut kaynak ve kısıtlarının belirlenmesi, üretim ve ticareti ile buna bağlı süreçlerdeki mevcut durumun analiz edilmesi, işleyiş problemlerinin ve bunların kaynaklarının tespiti ve bu sorunların olası çözüm yollarına dair önerilerin ortaya konulması sonucunda sektöre yönelik bir yol haritası hazırlanacak. dedi. Antep fıstığının geleceğine ve tanıtımına yönelik hazırlanacak yol haritası ile sektörde üretim, ihracat ve tanıtım anlamında atılması gereken adımların GTO önderliğinde ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteğini alarak gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirten Yağcı, Bu kapsamda proje ortağı olan Antep Fıstığı Tanıtım Derneği çalışmalara önemli katkı sağlayacak ve bu sektörde bulunan firmalarımızın proje çalışmalarında yer almasını temin edecek. değerlendirmesinde bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.