Güney Kıbrıs AB Destek Mekanizması'na yetişemeyecek

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:50
Güney Kıbrıs AB Destek Mekanizması'na yetişemeyecek






LEFKOŞA (CİHAN)- Güney Kıbrıs'ın ekonomik çıkmazdan kurtulmak için ihtiyaç duyduğu mali yardımı almak amacıyla AB Destek Mekanizması'na başvuru yapmak için yeterli vakti kalmadığı ifade edildi. Eurogroup'un 12 Kasım tarihindeki toplantısının gündeminde büyük ihtimalle bu konunun yer alamayacağı belirtildi.

Rum gazeteleri, 12 Kasım tarihindeki Eurogroup toplantısının gündeminin Pazartesi günü belirleneceğini ancak Rum hükümetinin Troyka'ya cevaben hazırladığı ekonomik paketi siyasi partiler ve sendikalarla görüşmeyi dahi tamamlayamadığını yazdı.

Rum Fileleftheros gazetesi, hükümet ile siyasi partiler arasında görüşmelerin dün de sürdüğünü ve pakete ilişkin bazı uzlaşı noktalarına varılması için görüşmelerin devam edeceğini belirtti. Gazete, Güney Kıbrıs'ta paket görüşmeleri tamamlansa dahi Pazartesi gününe kadar Troyka'yla paketin müzakere edilebilmesi için yeterli zaman kalmayacağını vurguladı.

Haberde, dünkü hükümet-muhalefet partileri görüşmesinin ardından açıklamada bulunan siyasi parti yetkililerinin, hükümeti suçlayarak önerilerin hazırlanmasını çok geciktirdiklerini dile getirdikleri ve Troyka'yla müzakere edilebilmesi için yeterli zaman kalmadığı konusunda endişelerini ifade ettikleri belirtildi.

Rum hükümet sözcüsü Stefanos Stefanu ise asıl müzakerenin kendi içlerinde değil hükümet ile Troyka arasında olacağını, bu yüzden en kısa zamanda Troyka'yla bu konuyu kapatmayı hedeflediklerini ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.