Güney Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee, Gaziantep'te

16 Ekim 2012 Salı 20:46
Güney Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee, Gaziantep'te






GAZİANTEP (CİHAN)- Bir dizi incelemelerde ve ziyarette bulunmak için Gaziantep'e gelen Güney Kore Büyükelçisi H. E. Sangkyu Lee, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti.

Türkiye ile Güney Kore'nin tarihte dost ülkeler olduğuna vurgu yapan Güzelbey, her iki ülke arasında zor dönemlerde yakın ilişkiler kurulduğunu anlattı. Gaziantep'in son dönemlerde tarihi ve kültürü ile değişen bir kent olduğunu dile getiren Güzelbey, bu değişimi Güney Kore Büyükelçisi Lee'nin yerinde görme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Büyükelçinin programında Gaziantep Kore Gazileri Dernek Başkanı Cuma Erdem de yer aldı. Başkan Güzelbey, Büyükelçi H. E. Sangkyu Lee'ye Gaziantep'e has bir bakır tabak hediye etti. Öte yandan, Büyükelçi ve heyetinin Gaziantep'te bir takım tarihi ve kültürel mekanları gezeceği ifade edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.