Güney Kore'de gülme garantili protesto

30 Kasım 2011 Çarşamba 21:41
Güney Kore'de gülme garantili protesto






Güney Kore'de bu kez güldüren protesto gösterisi 
 


Geçen hafta meclisten geçen ABD ile Serbest Ticaret Anlaşması'ndan dolayı sinirlerin gergin olduğu Güney Kore'de bu kez sıra dışı bir protesto yapıldı. Kendilerinin "Nan Ggomsuda" adlandıran siyasi komedi grubu, Güney Kore Meclisi'nin önünde gösteri yaptı. Binlerce kişinin katıldığı gösteride Nan Ggomsuda grubu yaptığı siyasi şakalarla katılımcıları gülme krizlerine soktu.


NAN GGOMSUDA: BİZ ASLINDA FARKLI BİR BASIN ORGANIYIZ

Yaptıkları internet yayınları ile Güney Korelilerin sevgisini kazanan Nan Ggomsuda, 4 kişiden oluşuyor: Jung Bong-ju ana muhalfet partisinden eski milletvikili, Kim Yong-min, Ju Jin-woo ve Kim Ou-jun ise farklı farklı basın oranlarında çalışmış gazeteciler. Nan Ggomsuda adlı gurup adı altından toplandıktan sonra, her cuma günü internetten yayın yapmaya başlamışlar. Yaptıkları yayın bir stand up şovu tatında olsa da şakaların içeriği genelde siyasi konular.

Gösteri öncesi yabancı basınla bir araya gelen Nan Ggomsuda, kendileri ve yaptıkları yayın hakkında bilgi verdi. Nan Ggomsuda üyeleri, kendilerini farklı bir basın organı olarak gördükleri dile getirdi. Güney Kore'de medyanın iktidar yanlısı yayın yaptığına inandığı ifade eden grup, muhalefetin medyanın yeri geldiğinden yeterli cesareti gösteremediği kaydetti.

Geçen Ağustos ayından İ-tunes'den en çok indirilen birinci yayın olmayı başaran Nan Ggomsuda, internet ve akıllı telefon uygulamaları ile yaptıkları yayınların başka ülkelere de örnek olmasını diliyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.