Güzeloğlu: Planlar kentin anayasasıdır

13 Aralık 2012 Perşembe 14:13
Güzeloğlu: Planlar kentin anayasasıdır






MERSİN (CİHAN)- Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çevre düzeni planlarının kentlerin en önemli gelişme, kalkınma ve ilerleme metinleri olduğunu söyledi.

Mersin'in ekonomik, sosyal ve kentsel olarak sürdürülebilir biçimde gelişmesini sağlamak amacıyla başlatılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı Hilton Oteli'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, planların kentin anayasası olduğunu belirterek, Planlar kentlerin en önemli gelişme, kalkınma ve ilerleme metinleridir. dedi. Planların sadece yapıldığı dönem içinde geçerli olmadığını, kısa orta ve uzun dönemleri kapsayan ve gelecek yönelimli hedeflerin bildirgesi olduğunu aktaran Güzeloğlu, Planlar; tarım, turizm, sanayi ve hizmetler sektörü başta olmak üzere, ilçelerin ve tüm kentin sosyal, toplumsal, ekonomik beklentilerinin karşılanarak açıklandığı ve anlamlarının ayrıldığı bir bütünlüktür. Kentler 1/100 binlik çevre düzeni planıyla nasıl bir gelecek beklentisinde olduğunu ortaya koymalıdır. şeklinde konuştu.

Dogmatik planların yapıldığı andan itibaren eskidiğini ifade eden Güzeloğlu, Bir plan ne kadar gelecek yönelimli ise o kadar uygulanabilir. Planlar yapılırken katılımcılık ne kadar fazla olursa, paydaş kesimlerin görüşleri ne kadar alınır ve uygulanırsa, planın hayata aktarılması o kadar başarılı olur. Bu bakış açısıyla Mersin' yöneten ve temsil eden herkesi bu sürece davet ediyorum. Şehrimiz için yeni bir dönem başlıyor. 2023 ve devamı için ilimiz çevre düzeni planının hakkındaki beklentilerimizi söylemek durumundayız. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapacağı ihale ve yapım sürecinde önümüzdeki günlerden itibaren yaklaşık 6 aylık bir dönemi başlatıyoruz. 2 aylık dönemde ilçe yöneticilerimiz senaryolarını yazacaklar. Bunu yöntem olarak halkımızla paylaşacağız, en doğrusunu en fazla katkıyla bulacağız. diye konuştu.

Yeni çevre düzeni planının 2023 hedefinin elde edilmesine katkı sağlayacağına vurgu yapan Güzeloğlu şunları kaydetti: Herkesin çıkacak sonuçtan beklentileri var. Benim beklentim de herkesin kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yapmasıdır. Katılımcı bir şekilde hazırlanacak planda herkesin önerisi değerlendirilecek, her düşünce uygulanabilir boyutta ele alınacaktır. Öte yandan kent kaynaklarının verimsiz tüketildiğini görüyoruz. Kaynaklar sınırsız değildir. Kıt kaynakları doğru ihtiyaçlarla buluşturmak, doğru projeksiyonlar üretmek gerekir.

Konuşmasının ardından toplantıya katılanların sorularını cevaplayan Güzeloğlu, planla ilgili görüşleri de aldı.

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Şube Müdür Vekili Yasemel Çetin'in konuyla ilgili sunum yaptığı toplantıya, Vali Güzeloğlu´nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, ilçe belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.