Habur Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu oluştu, şoför esnafı çözüm istiyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:09
Habur Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu oluştu, şoför esnafı çözüm istiyor






ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı öncesinde TIR kuyruğu oluştu. Yolun bir şeridini işgal eden TIR şoförleri, biran önce kuyruktan kurtulup bayramı evinde geçirmek istiyor. Cizre ile Silopi arasında bulunan Nerdüş Köprüsü'ne kadar uzanan TIR kuyruğunda bekleyen şoförler, sıkıntı çektiklerini dile getirerek sınır kapısındaki işlemlerin hızlandırılmasını bekliyor.
Kuyrukta bekleyen şoförlerin görüşleri ise şöyle:
Abdulgani Ablay: İki gündür yoldayız, 2 kilometre yol ancak ilerledik. Daha önümüzde 30 kilometre yol var. Böyle giderse 10 gün içinde ancak gümrüğe gireriz. Böyle giderse arabamızı sırada bırakıp evimize gideriz. Bizim burada haftada bir gelmemiz gerekirken 10 günde gümrük sahasına giremiyoruz. Kapıdaki işlerin hızlandırılması lazım.

Mehmet Eğrigöz: Mardin Kızıltepe'den geliyorum. Yükleri Irak Kerkük'e götürüyorum. Şuanda 3 gündür yoldayız. Daha hiçbir yol kat edemedik. Burası mahrumiyet bölgesi. Perişan bir vaziyetteyiz. Gidiş gelişimiz 15 günü geçiyor. Bugün Türkiye'nin ekonomisi bu kapıya bağlı. Habur Sınır Kapısı olmasa Gaziantep Organize Sanayi gümler. Konya, Kayseri, İstanbul her yer buraya bağlı.

Halil Acer: Geç kaldığımız her gün için 110 lira ceza ödüyoruz. Adaletli bir sistem yok. Sollayan geçiyor. Biz bayramı evimizde çocuklarımızla beraber geçirmek istiyoruz. Lütfen en azından bu bayram için kapıyı biraz hızlandırsınlar.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.