Hacettepe´nin `45. Yıl, 45 Eser´ sergisi Brüksel´de

13 Aralık 2012 Perşembe 11:50
Hacettepe´nin `45. Yıl, 45 Eser´ sergisi Brüksel´de






BRÜKSEL (CİHAN)- Hacettepe Üniversitesi, kuruluşunun 45. yılı etkinlikleri kapsamında, büyük bölümü Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonu'ndan seçilen `´45. Yıl, 45 Eser´´ adlı resim sergisini Brüksel´de açtı.

Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde açılan ''Hacettepe Koleksiyonu'ndan Çağdaş Türk Resim Sanatı: 45. Yıl 45 Eser'' adlı sergi, Soner Egesel'in klasik gitar resitalliyle sanatseverlerle buluştu. Sergide Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, AB Brüksel Daimi Büyükelçisi Selim Yenel ve Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Ali Köse birer konuşma yaptı. İlk kez bir Türk üniversitesinin yurtdışında bu kapsamda bir sergi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ``Hacettepe Üniversitesi, ülke bilim ve sanatını evrensel ölçeğe taşımanın yanı sıra kurumsal ve sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında, Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonu ve ülkemizin önde gelen sanatçılarından sağladığı, seçkin eserler aracılığıyla, kültürel birikim ve değerlerimizi uluslararası platformda kamuoyu ile paylaşmaktadır.´´ şeklinde konuştu.

AB Brüksel Daimi Büyükelçisi Selim Yenel ise Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi´nin salonunda pek çok güzel serginin gerçekleştirildiğini, bu akşam da iftihar edilecek başka bir sergi ile Türkiye´nin modern sanatının Avrupa da temsil edilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi adına konuşma yapan Dr. Ali Köse ise, Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde yer alan 30´un üzerindeki kültür merkezinden birisi olan Brüksel de ki Kültür Merkezinde, çağdaş Türk resim sanatının nadide örneklerini misafir etmekten ve tanıtımına katkı vermekten memnuniyet duyduğunu aktardı.

Sergi açılışına ayrıca Brüksel Başkonsolosu Barış Ali Ulusoy, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, İslam İşbirliği Örgütü Brüksel Temsilcisi Mehmet Bilir, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Köksal, çok sayıda akademisyen ve Türk kökenli ve Belçikalı sanatseverler katıldı.

Türkiye AB Daimi Temsilciliği, Hacettepe Üniversitesi ve Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği sergi 11 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.