Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu sunumlarla devam ediyor

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:48
Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu sunumlarla devam ediyor






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınları Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu' devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi M Salonu´nda düzenlenen sempozyuma Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in eşi ve SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül, akademisyenler, bilim insanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Oturum Başkanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nden Prof. Dr. Bilal Kemikli´nin yaptığı açılış oturumunda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı´ndan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirci, Beş Şehirde /Baş Şehirde Hacı Bayram konulu bir tebliğ sundu.
Sempozyumda söz alan ABD, Kuzey Karolayna Üniversitesi Dini Etütler Bölümü´nden Prof. Dr. Carl W. Ernst de Hacı Bayram Veli´nin Şiirleri Üzerine Düşünceler konusunu anlattı.
Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi M Salonu´nu dolduran izleyicilerin manevi bir coşkuyla izlediği sempozyumun ikinci oturumuna TÜRKKAD İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut başkanlık etti.
Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı´ndan Prof. Dr. Mustafa Kara, Osmanlı Anadolusundaki Tasavvufi Hareketlilik ve Hacı Bayram-ı Veli konusunda, Almanya, Frankfurt Goethe Üniversitesi Dini Etütler Bölümü´nden Dr. Dilek Güldütuna da Bilmek, bulmak, olmak: Tevhidde Bayram´a Ermek konusunda görüşlerini izleyicilerle paylaştı.
ABD Boston Üniversitesi Teoloji Bölümünden Prof. Dr. James Morris ise Veli ne demektir? : Velayet Bağını Keşfetme konulu tebliğini oturuma katılanlara sundu. Oturuma katılanlara birer şilt verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.