Hakkari'de hava kirliliğine karşı üniversite öğrencileri maske dağıttı

14 Aralık 2012 Cuma 17:37
Hakkari'de hava kirliliğine karşı üniversite öğrencileri maske dağıttı






HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari Üniversitesi öğrencileri, kentteki hava kirliliğine karşı vatandaşlara maske dağıttı.

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı Platformuna (ÇESAP) üye öğrenciler, Altay Caddesi'ndeki İlahiyat Fakültesi önünde toplandı. Kentte yaşanan hava kirliliğini protesto etmek amacıyla ağızlarına maske takan öğrenciler adına açıklama yapan ÇESAP Başkanı Özlem Buluttekin, Hakkari'deki hava kirliliğinin çok yüksek olduğunu olduğunu belirtti.

Soludukları havadan rahatsızlıklarını dile getirmek ve halkın desteğini alarak hava kirliliğini önlemek istediklerini vurgulayan Buluttekin, şunları kaydetti: Yakılan kömürle meydana gelen hava kirliliği astım, bronşit, cilt hastalıkları, solunum sorunları, hiper tansiyon gibi hastalıklara ve ne yazık ki birçok kanser hastalığına neden olmaktadır. Çevre Sağlığı Platformu olarak diyoruz ki kalitesiz ve denetimlerden geçirilmemiş kömürlerden zehirlenmek Hakkari halkının kaderi değildir ve olmamalıdır. Platformun amacı maske gibi geçici önlemlerle değil, kalıcı önlemlerle bu zehirlenmeye 'dur' demektir. Bu uğurda bireylerin bilinçlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için hep beraber harekete geçmeliyiz. Bu nedenle şimdi çarşı merkezini dolaşarak vatandaşlara 3 bin maske dağıtacağız.

Açıklamanın ardından platform üyeleri cadde ve sokakları gezerek vatandaşlara maske ve hava kirliliğinin neden olduğu hastalıkların yer aldığı duyuruları dağıttı.

Maske alan vatandaşlar ise kentteki hava kirliliğinin yüksek olduğunu belirterek, öğrencilerin böyle bir kampanya başlatmalarını taktirle karşıladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.