Hastaneler, hijyen eğitimi ile daha da sağlıklı olacak

17 Ekim 2012 Çarşamba 19:00
Hastaneler, hijyen eğitimi ile daha da sağlıklı olacak






BURDUR (CİHAN)- Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, devlet hastanesinde çalışan
temizlik personeline daha iyi hijyen için temizlik eğitimi veriyor. Personele verilen eğitimle hastanedeki enfeksiyon oranı azaltılacak.

Burdur Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda 'Temizlik Ehil Ellerde Projesi'nin tanıtımını yapan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, hastanedeki enfeksiyon oranlarını için böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu anlatan Şenbayram, Türkiye'de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Proje kapsamında ilk olarak 22 temizlik görevlisine, iki haftalık bir eğitim programı uygulanacak. Temizlik görevlilerine etkili temizlik yöntemlerinin anlatılacağını belirten Müdür Şenbayram, ''Bu eğitimlerde, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önemi, sterilizasyon, dezenfeksiyon, temizlik malzemeleri maddelerin doğru kullanımı, risk alanların temizlik kuralları, hastane temizliği, temel mikrobiyoloji konularında, temizlik personellerine eğitim verilmiştir.'' dedi.

Hastanelerde çalışan temizlik personelinin işe alım sürecinde herhangi bir sertifika istenmediğini vurgulayan Şenbayram, personelin niteliğine bakılmadığını anlattı. Projeyle alakalı Şenbayram şöyle konuştu: ''Temizlik görevlileri maalesef böyle bir sertifikaya sahip olmadan hastanenin en önemli yerlerinde çalışabiliyorlar. Bir yoğun bakım, ameliyathane ve servis bölümünde temizlik yapıyorlar. Oysa bu işi yapan kişilerin, bu konuda eğitim alması gerekiyor. Biz bu fikirden yola çıkarak temizlik görevlilerine eğitim vermeyi düşündük. Bu eğitim sonunda da sertifika vereceğiz. Türkiye'de bununla ilgili bir sertifikasyon programının başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı bu konuda birtakım çalışmalar yürütmektedir. Sadece hastanelerde değil tüm sağlık kurumlarında bu projenin yaygınlaştırılması en büyük amacımız.''

Hastaneler için en büyük sorunun enfeksiyon olduğunu aktaran Şenbayram, ''Hastane enfeksiyonları bütün dünya için büyük bir sorundur. Siz ne kadar iyi bir cerrah olursanız olun, eğer çeşitli hijyen ve dezenfeksiyon kurallarını tam olarak uygulamazsanız hastalardan tam olarak sonuç alamazsınız.'' şeklinde konuştu. Proje kapsamında 116 temizlik personeline eğitim verilecek. Eğitimlerin periyotlar halinde devam edeceği belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.