• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hatalı park yüzünden tramvay seferleri 160 kez aksadı
Gündem
Yayınlanma: 12 Temmuz 2020 - 10:34

Hatalı park yüzünden tramvay seferleri 160 kez aksadı

Son bir yılda tramvay yoluna hatalı park edilmesi nedeniyle 160 kez seferlerde gecikmeler yaşandı. 55 sefer gerçekleştirilemedi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hatalı park yüzünden tramvay seferleri 160 kez aksadı

Hatalı park yüzünden tramvay seferleri 160 kez aksadı

Kadıköy – Moda Tramvayı, hatalı park nedeniyle seferlerine ara vermek zorunda kalıyor. Son bir yılda tramvay yoluna hatalı park edilmesi nedeniyle 160 kez seferlerde gecikmeler yaşandı. 55 sefer gerçekleştirilemedi. Diğer tramvay hatlarının seferleri de zaman zaman trafikle kesişen noktalarda yaşanan kazalar nedeniyle aksıyor. Duba, gabari çizgilerini yenileme ve kaldırım çalışmalarıyla yanlış parklanmaların önüne geçilmeye çalışılıyor.


İstanbul trafiğinin en önemli sorunlarından biri olan hatalı park ve trafik kazaları, tramvay seferlerini de olumsuz etkiliyor. Kadıköy Meydanı, Altıyol, Bahariye Caddesi gibi yoğun karayolu trafiği bulunan bir güzergahta hizmet veren T3 Kadıköy – Moda Tramvayı, araçlarını hatalı park eden sürücüler nedeniyle sık sık seferlerine ara vermek zorunda kalıyor.


Kabataş – Bağcılar Tramvayı ile İstiklal Caddesi’ndeki Nostaljik Tramvay’da da zaman zaman trafikle kesişen noktalarda kazalar yaşanıyor. Bu nedenle tramvay seferlerinde duraksamalar ve gecikmeler yaşanıyor.


3 GÜNDE 4 OLAY YAŞANDI


Kadıköy – Moda Tramvayı’nda, son bir yılda 160 kez tramvay yoluna hatalı park yapılması nedeniyle seferler yapılamadı, gecikme yaşandı. Ağırlıklı olarak turistik amaçlı kullanılan hatta Koronavirüs salgını nedeniyle 6 Nisan 2020’de seferlere ara verilmişti. Seferlerin 3 ay süreyle durmasına rağmen, sene başından bu yana 23 aracın tramvay hattına park etmesi nedeniyle 55 sefer gerçekleştirilemedi. Seferlerin yeniden başladığı 6 Temmuz 2020 Pazartesi gününden bu yana da 4 sürücü aracını tramvay yoluna park etti. 16 seferin yapılmasına engel olundu.


3 AYDA 10 SAAT BEKLEMEKLE GEÇTİ


Hatalı park edilen araçların sürücülerine genelde ulaşılamıyor. Trafiğin normal akışına dönebilmesi için bu yıl 3 aylık süreçte toplam 10 saat kadar beklemek zorunda kalındı. Bu da aylık yaklaşık 3,5 saatlik beklemeye denk geliyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hatalı park veya kazalara çekicilerle en kısa sürede müdahale ederek yolu açıyor. Ancak, yanlış parklanma veya kaza nedeniyle trafiğin tıkandığı durumlarda, yolun açılması 15 dakikadan 1 saate kadar saate kadar uzayabiliyor.


DUBA, ÇİZGİ VE KALDIRIM İLE HATALI PARKLAR ÖNLENİYOR


İBB, tramvay hatlarındaki hatalı parklanmaları ve trafik kazalarını önlemek için bir dizi çalışma başlattı. Kadıköy – Moda Tramvayı için Kadıköy Belediyesi ile irtibata geçilerek, birkaç noktaya plastik duba montajı yapıldı. Belirlenen birkaç noktaya daha bu dubalardan monte edilecek.

Hattın güzergahı üzerinde gabari çizgi deformasyonları raporlandı ve boyama işlemi yapılarak en kısa sürede yenilenecek. Albay Faik Sözdöner Caddesi’nde ise peyzaj ve kaldırım çalışması ile tramvay yolu ayrılacak.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye ve Ukrayna Vardı
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye ve Ukrayna Vardı
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
ATM’lerde Zorunlu Şifre Dönemi: Pazartesi Günü Türkiye’de Yeni Atm Uygulaması
ATM’lerde Zorunlu Şifre Dönemi: Pazartesi Günü Türkiye’de Yeni Atm Uygulaması
Son Haberler
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye ve Ukrayna Vardı
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye...
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu 2022’de Tüm Soruları Doğru Yapmış
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu...
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Göztepe 1- Gençlerbirliği 3
Göztepe 1- Gençlerbirliği 3

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.