Havalimanı yolcuları partizanlığın kurbanı oldu

Ankara Esenboğa Havalimanı'na EGO'ya ait otobüslerle ulaşmak için yola çıkan vatandaşlara, araçların içeri alınmaması yüzünden zor durumda kaldı.

06 Nisan 2023 Perşembe 22:19
Havalimanı yolcuları partizanlığın kurbanı oldu






Havalimanı yolcuları partizanlığın kurbanı oldu


Esenboğa Havalimanı'nda hizmet süresi dolan BelkoAir araçları yerine EGO'ya ait araçları sefere koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı yönetiminin partizanlığı karşısında ne yapacağını şaşırdı. Akşam saatlerinde kriz aşıldı, EGO otobüsleri havalimanı içerisine alınırken bu kez de gelen yolcuların otobüse ulaşımında sorun çıkarıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Esenboğa Havalimanı'na alınmadığı ortaya çıktı. Havalimanına yolcu taşımacılığı yapan özel BelkoAir firmasının ihale süresinin dolmasına rağmen yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO’nun havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan yurttaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor. Belediye tarafından yapılan girişimlerin ardından ulaşım krizinin kısmen çözüldüğü duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması ve hizmet vermeyecek olması nedeniyle hızla harekete geçti.


EGO Genel Müdürlüğü, 5 Nisan (dün) gece saatleri itibarıyla AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında 442 hat numaralı otobüslerle yaklaşık yüzde 50 uygun ücretle 20 liraya hizmet vermeye başladı.

YURTTAŞ MAĞDUR OLUYOR

Süreç devam ederken, EGO’nun mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen yurttaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan yurttaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Ankara halkının mağdur olmaması adına sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve BelkoAir’in kanunsuz taşımacılığını sonlandıracaklarını belirtti.

Yurttaşlar şikâyetlerini DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğüne 0312 398 00 00? (35 Hat) numaralı telefondan bildirebiliyor.


ÖZGÜR ÖZEL'TEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması üzerine dün gece burası için özel belediye otobüsü kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi araçlarının içeriye alınmamasını TBMM’de eleştirdi. Özel, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmeti veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ulaştırma Bakanı’na ulaşılmasını ve Ulaştırma Bakanı’nın bu tuhaf karardan geri dönmesini bekliyoruz” dedi.

SORUN KISMEN ÇÖZÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, tepkiler üzerine Esenboğa Havalimanı ulaşım krizinin kısmen çözüldüğünü duyurdu. Gültekin, havalimanına alınan otobüslerin bu kez de alt kata geçişine izin verilmediği için gelen yolcunun Ankara'ya ulaşımının engellendiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.