Hayat Boyu Öğrenme Programı´ndan Türkiye daha fazla yararlanacak

11 Aralık 2012 Salı 14:49
Hayat Boyu Öğrenme Programı´ndan Türkiye daha fazla yararlanacak






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ankara Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü 'Ankara AB´ye Hazırlanıyor' projesi kapsamında, `Hayat Boyu Öğrenme Bilgi Günü´ başlığıyla eğitim programı gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda, 'Ankara Avrupa Birliği´ne Hazırlanıyor' projesi kapsamında, Hayat Boyu Öğrenme Programı´ndan Türkiye'nin daha fazla yararlanabilmesi konusu üzerinde duruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşecek toplantıya Ankara Valiliği, Avrupa Birliği ile yerel yönetim kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı.

'Ankara Avrupa Birliği´ne Hazırlanıyor' projesi kapsamında gerçekleştirilen 'Hayatboyu Öğrenme Programı Bilgi Günü'nde, mesleki eğitim ile yetişkin eğitiminin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklendiği Leonardo da Vinci ve Grundtvig programları değerlendirildi. Avrupa Birliği Bakanlığı uzmanları, programın sabah bölümünde Lonardo da Vinci programı amaç, hedef kitle ve fonlar ile ilgili ana bilgileri katılımcılara aktardı. Uzmanlarca programın Avrupa Birliği´ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikaları desteklemek ve geliştirilmeyi öngördüğü anlatıldı. Bu programla ülkelerarası işbirliği ile mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalardaki kalitenin geliştirilmesi yönünde çalışmalara ağırlık verildiğine dikkat çeken uzmanlar, yeniliklerin teşvik edilmesinin ve Avrupa boyutunun öne çıkarılmasının da projede temel amaç olarak ortaya çıktığını kaydettiler. Proje kapsamında, hedef kitlenin tüzel kişilik sahibi tüm kurum ve kuruluşlar eğitim kurumları, KOBİ´ler, STK´lar ve yerel idareler olduğunu ifade eden uzmanlar, proje ile ilgili fonlardan yararlanabilmenin şartları hakkında da katılımcılara özel bilgiler verdiler.

Grundvig Programı'yla mesleki eğitim dışında her çeşit yetişkin ve yaygın eğitim üzerinde de odaklanıldığını hatırlatan uzmanlar, programın hedef kitlesini yaygın öğretim içerisindeki öğrenci, öğretmen, eğitmen ve diğer personel ile yetişkin eğitimi alanındaki eğitim kurumlarını kapsadığına dikkat çektiler. Uzmanların açıklık getirdiği bir husus da programın ülkelerarası ortaklıklar ve ağlar kurarak, yaygın eğitim kurumları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, danışmanlık ve bilgi/iletişim kuruluşları, özel kuruluşlar ve yüksek öğrenim kurumlarına, projeler çerçevesinde birlikte çalışma imkanı sunması oldu.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.