Haydar Aliyev Parkı Başkent'te açıldı

14 Aralık 2012 Cuma 17:09
Haydar Aliyev Parkı Başkent'te açıldı






ANKARA (CİHAN)- Ankara´nın Yenimahalle ilçesinde Haydar Aliyev Parkı ve anıtının açılışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Azerbaycan neyden sevinir ve neyden üzülürse biz de aynı şeyden üzülür ve seviniriz. dedi.

Haydar Aliyev Parkı'nın açılışına; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev ve Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Misir Merdanov ve vatandaşlar katıldı. Heyetin; parkın içinde yapılan Haydar Aliyev´in anıtına çelenk ve gül bırakması ile başlayan program, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşının okunmasıyla devam etti.

Azerbaycan ve Türkiye halklarının bir ailesinin çocuğu olduğunu belirten Dinçer, Kardeşiz. Dolayısıyla Azerbaycan halkının önemsediği ve değer verdiği her kimse, aynı zamanda bizim değer verdiğimiz kimsedir. Azerbaycan neyden sevinir ve neyden üzülürse biz de aynı şeyden üzülür ve seviniriz. Bugün Azerbaycan için çok önemli bir lider olan aslında sadece Azerbaycan için değil Türk dünyası için önemli bir yeri olan Haydar Aliyev adına yapılan bu parkın açılışında birlikteyiz. dedi.

Haydar Aliyev Parkı'nın, iki ülke arasındaki kardeşliği ortaya koyan sembollerden sadece biri olduğunu vurgulayan Dinçer, İki ülke arasında köprü oluşturabilecek mahiyette o kadar çok sembol, o kadar çok ilişki ve köprü var ki. Bunların hepsini tek tek saymaya vaktimiz yetmez. Bu vesileyle biz Haydar Aliyev´in hatırasını yaşatacak bu parkı hazırladık. Aynı zamanda ülkemiz adına oldukça güzel bir parka sahip olduk. diye konuştu.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev ise dünyanın birçok ülkesinde, Haydar Aliyev´in adını taşıyan yapıtlar bulunduğunu kaydetti. Efendiyev, Ankara´da Haydar Aliyev adına bir parkın açılması son derece önemlidir. Park hayat demektir. Bugün bu parkta dikilen 6 binden fazla ağaç bulunuyor. Bu ağaçların dikilmesi, ulu önder Haydar Aliyev´in ruhunu şad ediyor. dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye´de eğitim gören Koşger Muhammedova şiir okudu. Ardından, Bakan Ömer Dinçer, konuk başbakan yardımcısı, konuk bakan ve beraberindeki heyetle Haydar Aliyev´in anıtının önünde hatıra fotoğrafı çekti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.