'Haydi Kızlar Spora' projesi hayata geçiriliyor

11 Aralık 2012 Salı 12:36
'Haydi Kızlar Spora' projesi hayata geçiriliyor






OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye Emniyet Müdürlüğü´nün hazırladığı 'Haydi Kızlar Spora' projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından açılan Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından kabul edilerek hayata geçirilmeye başladı.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, SODES tarafından desteklenen projede, özellikle göçle gelen nüfusun yoğun olduğu mahallelerden seçilen 15-18 yaş arası 20 kız çocuğuna futbol eğitimi verilerek toplumla kaynaşma fırsatı bulmalarını sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) eğitmenlerinden profesyonel yardım alınacağını ifade eden Ceren, Gençlerimiz kendilerine fırsat verilip sahiplenildiği takdirde toplumla ve kendisi ile daha barışık bir kişiliğe kavuşarak var olan gizli yeteneklerini ortaya çıkaracak. Cumartesi ve pazar günleri OKÜ'nün projeyi desteklemek amacı ile tahsis etmiş olduğu kapalı ve açık spor tesislerinde verilecek spor eğitimi ile ekip çalışması ve paylaşma ruhunu verebilmenin yanı sıra yapacağımız gezi ve etkinliklerle de sosyalleşmelerine katkı sağlamış olacağız. dedi.

Ceren, Bu projede, çocuklarımıza eğitim süresince ekonomik destek vererek hem eğitim masraflarına hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacaktır. Ayrıca haftada 2 gün uzmanlarca yapılan aile ziyaretleri ile çocuklara verilen eğitim ve gelişimleri ile ilgili rehberlik danışmanlık hizmetleri de verilmektedir. şeklinde konuştu.

'Haydi Kızlar Spora' öğrencileri, hem tanışmak hem de böyle bir projenin Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanması ve kendilerine de böyle bir projede yer verilmesinden duydukları memnuniyet ve teşekkürlerini iletmek üzere Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren´i ziyaret etmeyi unutmadı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.