Hazar'ın kıyısındaki dev kongre merkezine Türk imzası

18 Ekim 2012 Perşembe 17:24
Hazar'ın kıyısındaki dev kongre merkezine Türk imzası






AŞKABAT (CİHAN)- Türkmenistan'da üstlendiği işlerle tanınan Türk Polimeks şirketi, bu ülkeye Orta Asya'nın en büyük kongre merkezini inşa edecek. Hazar Denizi'nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde inşa edilecek Kongre Merkezi'nin yaklaşık 36 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Toplam 130 bin metrekare alanda 37 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak Awaza Kongre Merkezi için yaklaşık 197 milyon 500 bin dolar yatırım yapılacak. Bodrum 9 kat olarak inşa edilecek kongre merkezinde, her türlü toplantı ve etkinliğe hizmet verebilecek birbirinden farklı büyüklükte toplantı salonları olacak. Binanın içinde 2 bin kişilik konferans salonu, 1 adet 500 kişilik ve 1 adet 300 kişilik banket salonları ile 300 kişilik medya toplantı salonu yer alacak.

Merkezde, devlet başkanları için 200 kişilik çok fonksiyonlu görüşme salonu, 2 taraflı protokolleri imzalama salonu, hükümet heyetlerinin iki taraflı buluşmaları için salon da bulunacak. 100 kişilik etkinlik yapılabilecek 6 küçük toplantı salonlarının bulunacağı Avaza Kongre Merkezi'nde resepsiyon salonu ve ülkelerin devlet başkanları için 4 adet çalışma odası yer alacak. Kongre merkezinde Türkmenistan Devlet Başkanı için de özel çalışma odaları ve ofisler yapılacak.

Polimeks'in Türkmenistan'da 15 bin 722 çalışanı bulunuyor. Şirket, yatırımları 4,3 milyar doları bulan 10 projenin de inşasına devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve geçen 17 yıllık sürede sadece Türkmenistan'da 118 projenin yapımına üstlenen Türk şirketi, işlerinin yüzde 95'lik bölümünü bu ülkede alınan projeler oluşturuyor. Türkmenistan'ın ilk teknoparkını inşa edecek olan Polimeks, bu ülkenin başaka bir önemli projesi olan Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'ni de inşa ediyor. Türk şirketleri, Türkmenistan'da müteahhitlik sektöründe önemli projelere imza atıyor. Türkmenistan'daki inşaat işlerinin büyük bir kısmı Türk şirketleri tarafından yapılırken, Türk firmaları her yıl yaklaşık 4 ila 5 milyar dolar değerinde proje alıyor.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.