HDP bombacısı DHKP-C hükümlüsü çıktı

Seçimlere sayılı günler kala HDP Mersin il başkanlığına yönelik bombalı saldırının ardından DHKP-C'li bir hükümlü çıktı...

21 Mayıs 2015 Perşembe 17:37
HDP bombacısı DHKP-C hükümlüsü çıktı






HDP bombacısı DHKP-C hükümlüsü çıktı

Sokakları barut fıçısına çevirmek isteyen terör örgütleri yangının üstüne adeta benzin bidonuyla gidiyor. Seçimlere sayılı günler kala HDP Mersin il başkanlığına yönelik bombalı saldırının ardından DHKP-C'li bir hükümlü çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı projeye tepki gösterdi. Davutoğlu, HDP binalarına saldıran kişinin DHKP-C'den tutuklanan bir terörist olduğunu açıkladı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Bugün sabah Kılıçdaroğlu, günlerdir reklamla bir sır gibi sakladıkları projesini açıkladı. Kendisini dinlerken acı bir şekilde tebessüm ettim. Çünkü çok geriden geliyor, çok geriden. Bütün kavramlar bize ait. Benim 2001 yılında yazdığım Stratejik Derinlik kitabının arka sayfasını okusaydı 'Merkez ülke' tabirini biz 15 yıl önce kullandık, 15 yıl önce. Şimdi yeni bir şey keşfetmiş gibi bunu takdim ediyor.

Problemi ne biliyor musunuz Kılıçdaroğlu'nun? Bir, okuma alışkanlığı yok, iki hafızası zayıf, hafızası. Türkiye’ye ilgili fikirleri yok. Onun için çalıntı fikirlerle uğraşıyorlar.

Bunları yeni bir şey gibi satıyor. Kılıçdaroğlu'na tavsiyem, biraz okusun, öğrensin, ondan sonra yapacaksa bir açıklama bari neyi yaptığını bilsin. Bizi taklit ederek, bizim kavramlarımızı kullanarak, 10. Kalkınma Planımızdaki perspektifle Türkiye'de siyaset yapamazlar.

HDP binalarına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınadım. Bu üç parti, paralel çete ve Doğan medya suçu AK Parti’ye yüklemeye çalışıyor. AK Parti’liden bir şiddet sözü duydunuz mu? Eş başkan, “bunu AK Parti yaptı” dedi, doğrudan beni ve cumhurbaşkanımızı suçladı.

Bu saldırgan geçtiğimiz yıllarda DHKP-C'den tutuklanan bir terörist. Şimdi DHKP-C militanları, rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit ettiklerinde CHP'lileri çağırmışlardı. CHP'nin Hatay birinci sırası, bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimiyle ilişkili olan adamlar. Şimdi aynı şekilde DHKP-C ile PKK bağlantısı var. Aziz Sinoplular, oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü mensubu böyle bir saldırı yapacak, arkasından AK Parti suçlanacak. İşte maskeler birer birer iniyor, maskeleri indireceğiz."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
 
İçişleri Bakanlığı'nan yaptığı açıklama ise şöyle: HDP binalarına yapılan saldırıda bombaların bir gün öncesinden şüpheli erkek şahıs tarafından bırakıldığı, iki olayın da failinin aynı kişi olduğu belirlenmiştir. Şahsın açık  kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın  daha önce 2007 yılında Ankara'da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine  katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da yasa dışı sol bir örgüt  faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Sahsın  yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir."

Son Güncelleme: 21.05.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.