HDP'den sınırsız provakasyon ısrarı
Diyarbakır Sur'a yürüme çağrısına halktan yeterli desteği bulamayan
HDP, il genelinde eylemleri sürdüreceğini duyurdu. 6 - 7 Eylül olaylarını tetikleyen
Demirtaş, benzer bir çağrıyı hafta başında yinelemiş,
Diyarbakır Sur ilçesinde devam eden operasyonları durdurmak için taraftarlarını
Sur'a girme çağrısında bulunmuştu.
HALKI KIŞKIRTIYORLAR
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sur için yaptıkları çağrının süreklilik arz ettiğini belirterek, 'Sur'daki durum netleşene kadar demokratik eylemlerimize devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız' dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. HDP Diyarbakır il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, Sur için yaptıkları çağrının süreklilik arz ettiğini belirterek, “Halk saat 16.00'da demokratik tepkisini ortaya koymalı.
Sur'daki durum netleşene kadar demokratik eylemlerimize devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. Her gün onlarca kez tehdit ediliyoruz. Sizden korkmayacağız. Alanlarda olacağız” dedi.