'Hece Taşları' şiir tutkunlarını buluşturdu

18 Ekim 2012 Perşembe 12:52
'Hece Taşları' şiir tutkunlarını buluşturdu






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından hayata geçirilen 'Hece Taşları' programının ilki, şiir tutkunlarını bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras projeleri kapsamında restore ettirerek kente kazandırdığı Mahkeme Hamamı'ndaki İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program yoğun ilgi gördü.

Şair ve yazar Metin Önal Mengüşoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Hece Taşları'nın 'Yunus Emre: Türkçenin Sütdişleri' başlıklı ilk programında Yunus Emre'nin yaşamından kesitler sunuldu. Sanatı, kişiliği ve eserleriyle Türk Edebiyatı'nı etkilemiş şairlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen program, her ayın ikinci çarşamba akşamı gerçekleştirilecek. Hece Taşları, ilerleyen günlerde Mehmet Akif, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Sezai Karakoç gibi şairlerin yanı sıra klasik halk ve divan şiirlerinin önemli temsilcilerinin yaşamlarına da mercek tutacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.