Helal otelden sonra helal balık ve parfüm geliyor

13 Aralık 2012 Perşembe 09:21
Helal otelden sonra helal balık ve parfüm geliyor






BURSA (CİHAN)- Dünya Helal Birliği Derneği, geçtiğimiz temmuz ayından itibaren gıda dışı ürünlere de helal sertifikası vermeye başladı. Dernek Genel Başkanı Ahmet Gelir, kimya ve su ürünleri şirketleriyle görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, Helal belgeli otelden sonra helal parfüm, şampuan ve balık geliyor. dedi.

2010 yılında Dünya Helal Gıda Birliği Derneği olarak kurulan dernek, geçtiğimiz temmuz ayında adını Dünya Helal Birliği olarak revize ederek gıda dışı sektörlere de girdi. Helal belgesi alan 12 firmanın sertifika teslim töreninde konuşan Dünya Helal Birliği Derneği Başkanı Ahmet Gelir, turizm sektöründe de belgelendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Uluslararası bir acenteye turizmde helal belgesi verdiklerini belirten Gelir şunları kaydetti: Geçtiğimiz temmuz ayından itibaren dünya Helal Birliği olarak ismimizi revize ederek kendimizi buna göre planlayarak yolumuza devam ediyoruz. Daha önce gıda olarak başladığımız denetleme sertifikalandırma inceleme çalışmaları yeni dönemde gıda dışına hizmete, personel belgelendirmesine sistem belgelendirmesine de başlamak istedik. Özellikle helal turizm bugün dünyada sadece Malezya´nın gerçekleştirdiği 'helal turizm', ülkemizin `alternatif turizm´ diye nitelendirdiği çalışmalarda `biz de varız´ demek istedik. Helal turizmin standartlarını belirledik. Bir defa alkolsüz ve domuz eti kullanılmayan bir otel şartı arıyoruz. Sauna havuz gibi birimlerde de bayan erkek ayrımı arıyoruz. İstanbul merkezli uluslararası bir turizm firmasına belgeyi verdik. Şimdilik 2 otelle çalışıyorlar, ama 140 otel belge alabilmek için sırada bekliyor.

HELAL PARFÜM GELİYOR

Kozmetik ürünleri ve su ürünleri sektörüne de girdiklerini anlatan Ahmet Gelir, helal belgeli parfüm ve şampuan gibi kozmetik ürünlerin de yakında tezgahlardaki yerini alacağını söyledi. Bursa´daki bir firmaya helal belgesi verdiklerinin altını çizen Ahmet Gelir, alkolsüz ürün şartı koyduklarını kaydetti. Çiftlikte yetişen balıklara da helal belgesi vermeye hazırlandıklarına dikkat çeken Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili, balık etine insanımızın ihtiyacı var; ancak çiftliklerde üretilen su ürünlerinin balıklarının neyle beslendiğini bilmek istiyoruz. İnsanımızın gıdadan zehirlenmelerini gıdadan zarar görmelerine mani olmak istiyoruz. İnanç konusuna saygılı olunmasını bekliyoruz. Risk olabileceğini düşündüğümüz çiftliklerde yetişen balıklara helal belgesi vereceğiz. Denizlerimizle alakalı risk unsuru belirlenirse balıklar özellikle denizin alt tarafında yaşayan balıklarla ilgili tahlil yapabiliriz diye konuştu.

TURLARIMIZI NAMAZ VAKİTLERİNE GÖRE AYARLAYACAĞIZ

Türkiye´de ilk helal belgeli turizm firması olduklarını belirten Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin de Türkiye´de helal ürün konseptinde hizmet veren 140 otel olduğunu söyledi. Bu otellerin belge alabilmek için müracaat ettiklerini vurgulayan Çetin, Türkiye´de ilk helal sertifikalı acente olduk. Dünyadaki Müslümanlara helal ürünleri sunan otelleri satacağız. Namazla saatlerine uyan turları gerçekleştireceğiz. Malezya bir yıl içinde turizmde yüzde 17 büyüme gerçekleştirdi. Tüm dünyada helal sertifikamızla birlikte helal ürün satan otellerle anlaşacağız. Şimdilik 2 otelle bağlantı kurduk. Ama bu konsepte ülkemizde 140 otel belge için müracaat etti. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.