• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hollanda ticareti geliştirmek için Türkiye'ye yelkenliyle geldi
Gündem
Yayınlanma: 16 Ekim 2012 - 20:44

Hollanda ticareti geliştirmek için Türkiye'ye yelkenliyle geldi

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hollanda ticareti geliştirmek için Türkiye'ye yelkenliyle geldi
İSTANBUL (CİHAN)- Hollanda'nın başkenti Amsterdam, diplomatik ilişkilerin kurulduğu 400. yıl öncesinde olduğu gibi İstanbul'a gemiyle geldi. Clipper Stad Amsterdam yelkenli gemisi, Amsterdam ve Rotterdam belediye başkanlarının da katılımı ile düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı. Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan, Türkiye'nin Brezilya, Çin, Vietnam ve Hindistan gibi hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu ifade ederek, Hollanda olarak karşılıklı ticaretimizi artırmak için gemimizle birlikte İstanbul'a geldik. Karşılıklı iki ülkenin yatırımcılarının ilgisi gelecek için umut verici. dedi.

Van der Laan; Türkiye ve Hollanda arasındaki 400 yılık ilişkiler çerçevesinde Roterdam, Amsterdam ve Lahey belediyeleri ile birlikte İstanbul'a geldiklerini belirterek, Ana amacımız İstanbul ve Hollanda arasında işbirlikleri onun yanı sıra dostluk kurmak. dedi. Van der Laan, Bir hafta sürecek bu etkinliği bu ilişkilerimizi devam ettirebilmek adına yapıyoruz. Türkiye'yi özellikle seçmemizin nedeni daha önceki işbirliklerimiz olmakla birlikte Türkiye'nin ekonomisinde çok büyük bir yol kat etmesinden kaynaklanıyor. Hollanda olarak karşılıklı ticaretimizi artırmak için geldik diye konuştu.

150 ŞİRKET GEMİYE GELDİ

Düzenledikleri seminerlere ilginin büyük olduğunu belirten Van der Laan, Dün yaklaşık 150 firma ile birlikte gemimiz Stad Amsterdam'da bir seminerimiz vardı. Bu sabah yine aynı şekilde, sanayi ile ilgili firmalar burada bulunmakta, öğleden sonra da finans sektörü ile ilgili firmalar burada olacak. Seminerlerimizi yarısı Türk yarısı Hollandalı olacak şekilde organizasyonumuzu yapıyoruz. şeklinde konuştu.

Ticaretin adım adım gerçekleşen bir olay olduğu için Türkiye'ye ne kadar yatırım getireceği konusunda net bir rakam veremeyeceklerini belirten Van der Laan, Görüşmeler çok olumlu. Bazıları yeni başlıyor bazıları biraz yol almış durumda o yüzden net bir rakam veremiyoruz. Ancak gelecek adına umutluyuz, Türkiye çok cazip bir ülke. dedi.

Vize konusuyla ilgili hükümetle görüşmelerin sürdürdüklerini ifade eden Van der Laan, Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hem sizle iş yapmak istiyoruz diyerek hem böyle bir engel olmasını biz de doğru bulmuyoruz. diye konuştu.

HOLLANDA'DA 400 BİN TÜRK YAŞIYOR

Hollanda'da 400 bin Türk'ün yaşamakta olduğunu ifade eden Van der Laan, Hepsi ülkemize çok iyi uyum sağlamış durumda ve içlerinde iş kurmuş çok başarılı girişimciler mevcut. Türk insanını çok seviyoruz. Türk insanı gelişmeye açık, aynı zamanda meraklı iletişime açık. Biz Türkiye ile uluslararası çalışmalar da yapmak istiyoruz. Çünkü Türk insanı kolay uyum sağlıyor. dedi.

İstanbul'da Hollanda nüfusundan fazla kişinin yaşadığını belirten Laan, şunları söyledi: Bu ziyaretimizde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile tekrar buluştuk. Kendisiyle 2 yıl öncede görüşmemiz olmuştu. Pazar akşamı kendisini Stad Amsterdam'da ağırladık. Kendisi de bizi ziyarete gelecek. Kendisi çok iyi bir başkan, beni çok etkilediğini de söylemek isterim. Bize İstanbul'u helikopterle gezdirdi. Çok etkilendik, İstanbul inanılmaz büyük ve güzel bir şehir. İstanbul nüfusu bizim tüm Hollanda'nın nüfusuna eşit hatta biraz daha çok. İşi zor ama çok başarıyla yapıyor.

TÜRKİYE'DEN AVRUPA'YA YAPILAN YATIRIMIN HER 3 DOLARINDAN 1'İ HOLLANDA'YA YAPILIYOR

Hollanda Dış Yatırım Ajansı Direktörü Bas Pulles, Hollanda'nın Türkiye'ye çok güvendiğini belirterek, Bundan dolayı 2009 yılında Türkiye'ye Hollanda Yatırım ofisi açtık. Türkiye'de çok başarılı girişimciler var Hollanda'ya yatırım yapan. Ayrıca Hollanda'nın sunduğu vergi avantajı sayesinde Türkler Avrupa'ya yapacakları yatırımlarda da Hollanda'yı üst olarak seçiyorlar. dedi.
Vergi avantajı konusuyla ilgili olarak Pulles, Türkiye'den gelen yatırımcılar yatırım yapmadan önce Hollanda'daki vergi dairesiyle oturup, yatırım sonrası ödeyecekleri muhtemel vergileri hesaplattırıyorlar ve bunun üzerinden çeşitli vergi indirimlerine sahip oluyorlar. şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEN BÜYÜK YATIRIMCILAR GELDİ

Pulles, son 10 yılda Türkiye'den Avrupa ülkelerine yapılan yatırımların 17 milyar dolar olduğunu belirterek, Bu yatırımların 4,7 milyar doları Hollanda üzerinden yapıldı. Yani Türkiye'den Avrupa'ya yapılan yatırımın her 3 doların 1 doları Hollanda üzerinden yapılıyor. dedi.

Stad Amsterdam gemisinde Hollandalı ve Türk yatırımcıların bir araya gelerek, işbirliği imkanlarını konuştuklarını belirten Pulles, Türkiye'den FG Group ve Delmar Safety şirketi Hollanda'ya yatırım yapan büyük şirketlerden. Yeni yatırımlarında bu toplantılardan sonra gelecektir. şeklinde konuştu.

Hollanda Büyükelçisi Cornelius Haga 1612 yılında İstanbul'a gelmiş; Osmanlı Padişahı I. Ahmed, Genç Hollanda Cumhuriyeti için önemli ayrıcalık ve haklar tanımıştı. Bu haklar sayesinde Osmanlı İmparatorluğu sınırları dahilinde Hollandalılara seyahat, yerleşme ve ticaret serbestisi sağlandı.

Bu yıl iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 400. yılına ulaşıldı. Hollanda'da Türkiye kökenli 400 bin vatandaş yaşıyor. Türkiye, Hollanda için giderek artan önemde bir ticaret ortağı haline geliyor. Son 10 yılda 3 katına çıkan iki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2011 yılında 7,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. CİHAN
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Meteoroloji'den iki uyarı birden: Hava durumu ters köşe yapacak! 81 ile hem yağış hem sıcaklık alarmı
Meteoroloji'den iki uyarı birden: Hava durumu ters köşe yapacak! 81 ile hem yağış hem sıcaklık alarmı
BİM’den teknoloji sürprizi: BİM'e koşan kazanacak! BİM aktüel listesinde uygun fiyatlı Android tablet
BİM’den teknoloji sürprizi: BİM'e koşan kazanacak! BİM aktüel listesinde uygun fiyatlı Android tablet
Meteoroloji alarm verdi: Gökyüzü karışıyor, böylesi görülmedi! Yağmur, fırtına ve sıcaklık bir arada geliyor
Meteoroloji alarm verdi: Gökyüzü karışıyor, böylesi görülmedi! Yağmur, fırtına ve sıcaklık bir arada geliyor
Son Haberler
SGK düğmeye bastı: Emekli maaşları tehlikede! O kişilerin maaşları kesilecek
SGK düğmeye bastı: Emekli maaşları tehlikede! O kişilerin maaşları...
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu!...
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle 6.470 TL taksitle ev fırsatı
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle...
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon...
Kanadalı gelin Eyüpoğlu:'Yazmacılığı nesilden nesile aktararak yaşatacağız'
Kanadalı gelin Eyüpoğlu:'Yazmacılığı nesilden nesile aktararak yaşatacağız'

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.