Hristofyas, İtalya Başbakanı Monti ile görüştü

18 Ekim 2012 Perşembe 13:20
Hristofyas, İtalya Başbakanı Monti ile görüştü






LEFKOŞA (CİHAN)- Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, dün Roma'da İtalya Başbakanı Mario Monti ile görüştü.

Rum Politis gazetesinin İtalya ile Ortak Tezler başlığıyla aktardığı haberine göre, Hristofyas, 45 dakika süren görüşmede Monti'den, sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki doğal kaynaklardan istifade etmesinin egemenlik hakkı olduğu konusunda Güney Kıbrıs'a destek vereceği sözü aldığını yazdı.

Gazete, Hristofyas ile Monti'nin, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileriye taşıma arzularını dile getirdiklerini kaydetti. Hristofyas ile Monti'nin, ekonomik kriz kapsamında içinde bulundukları kötü durum hakkında görüş alış verişi yaptıklarını belirten gazete, Hristofyas'ın Kıbrıs sorunuyla ilgili genel bir bilgilendirme yaptığını yazdı. Habere göre Hristofyas, İtalya'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili ilkeli davranmaya devam etmesini istedi.

Gazete, Hristofyas'ın daha sonra İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüştüğünü ve görüşmede Kıbrıs sorununun, Avrupa'nın gündeminde bulunan konuların ve küresel ekonomik krizin ele alındığını yazdı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.