Hürkuş ilk kez yurt dışında fuarlara katılıyor

11 Temmuz 2012 Çarşamba 17:09
Hürkuş ilk kez yurt dışında fuarlara katılıyor







TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Biz TUSAŞ olarak Londra'da düzenlenen bu fuara yıllardır katılıyoruz. Ama bu sene bizim için önemli olan birşey vardı: Hürkuş'umuzun 10 gün önce Başbakanımızın katılımıyla hangardan çıkardığımız eğitim uçağımızın uluslararası tanıtımını burada gerçekleştirdik. Hürkuş'un tasarım kriterlerini Türk Hava Kuvvetleri ile belirlerken, bunun aynı zamanda dünyada satılabilir bir ürün olmasını istiyoruz. Bunun için Avrupa havacılık sertifikası ile de işbirliği içerisinde çalıştık. Tüm amacımız Hürkuş'un dünyadaki yerini almasıdır" dedi.
Fuar tanıtımı sayesinde ciddi geri dönüşler aldıklarını belirten Dörtkaşlı, "Hürkuş, temel eğitim uçağı olarak kullanılacak ve aynı zamanda silahlı keşif imkanına da sahip. Akrobatik özellikleri olan, kendi bünyesinde oksijen üretebilen, fırlatma koltukları bulunan kabin basınçlı bir uçak. Emsallerinden daha rekabetçi fiyat ve özelliklerle piyasaya girmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, bu ürünleri de sergileyebileceğimiz şekilde bir sonraki fuarda yer almak" diye konuştu.
Dörtkaşlı ayrıca, "İhtiyaç gösteriyor ki, uçakların kendilerini getirmemiz ve bunlarla gösteri yapmamız gerekiyor. Bu sevindirici, çünkü yıllarca bu fuara parça tedarik edici olarak katıldık. Dolayısıyla bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Umarım bunlar bize önümüzdeki yıllarda sözleşme olarak yansır" açıklamasında bulundu.
DREAM LINER HAVA TAŞIMACILIĞINDA SINIRLARI ZORLUYOR
Farnborough fuarında tanıtımı gerçekleştirilen ve açılışı Katar Havayolları CEO'su Ekber El Bekir'in katılımıyla gerçekleşen Boing'in Dream Liner uçağı hava taşımacılığında sınırları zorluyor.
Boeing Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Yolcu taşımacılığında teknolojinin geldiği son nokta bu uçakta bir araya gedi. Uçağın kanat, makine, pencere, aerodinamik ve daha pek çok alanında birçok yenilikler var. Tasarımı ile yolculara hiç yaşamadıkları bir yolculuk keyfi sunuyor. Pencere büyüklüğü, koltukluk rahatlığı ve aynı zamanda çevre kirliliğini de azaltacak bir özelliğe sahip. Bunun dışında gürültü kirliliğini alt seviyelere düşürüyor" ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.