HÜRKUŞ, o kritik testi başarıyla geçti

Türkiye'nin kendi imkanlarıyla tasarlayıp ürettiği eğitim uçağı Hürkuş en kritik testlerden birini başarıyla tamamladı. Havada motorlarını durdurup yeniden çalıştıran Hürkuş pilotu aynı işlemi uçuş sırasında 13 kez tekrarladı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 12:20
HÜRKUŞ, o kritik testi başarıyla geçti






HÜRKUŞ, o kritik testi başarıyla geçti


Milli eğitim uçağı Hürkuş, havada motor durdurma ve çalıştırma testlerini başarıyla tamamladı. Test Pilotu Murat Özpala tarafından gerçekleştirilen denemelerde, uçağın 1600 beygir gücündeki PT6-68T tipi motoru havada 13 kez durdurulup çalıştırıldı.

İlk deneme, 30 bin feet (yaklaşık 9144 metre) yükseklikte yapıldı. Test Pilotu Murat Özpala tarafından kapatılan uçak, istikrarlı olarak süzülmeye başladı. 1219 metre (yaklaşık 4 bin feet) yüksekliğe kadar inen uçağın motoru Özpala tarafından çalıştırıldı. Bu test, 13 kez tekrar edildi. Herhangi bir teknik sorunla karşılaşılmadı.

SERTİFİKASYON ONAYI BEKLENİYOR

Türkiye’nin Avrupa Havacılık ve Uzay Emniyet Dairesi (EASA) onaylı ilk uçağı olacak Hürkuş’un bu belgeyi önümüzdeki ay içinde alması bekleniyor. TAI’de Türk mühendis ve işçisinin ürünü olan uçağın askeri modeli için de imalat çalışmaları başladı.

 
Son Güncelleme: 08.06.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.