İçişleri Bakanlığı'ndan tahta kaşık projesine 30 bin lira destek

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:13
İçişleri Bakanlığı'ndan tahta kaşık projesine 30 bin lira destek






MERSİN (CİHAN)- Silifke Girişimci Kadınlar Derneği'nin 'Kadın Emeğine Aşık Tahta Kaşık Projesi'ne İçişleri Bakanlığı 30 bin lira destek sağlayacak.

6 ay sürecek olan proje hakkında bilgi veren Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, bu proje ile kadınların sosyal ve ekonomik alandaki başarısını bir kez daha gün yüzüne çıkartılacağını söyledi. Altun, Proje kapsamında kadınlarımıza özgüven ve girişimcilik bilincinin oluşturulması, sosyal hayatta daha çok yer almasının sağlanması ve sosyo- kültürel uyumlarının arttırılması, işsiz vasıfsız kadınların meslek ve iş sahibi olmasına katkıda bulunacak eğitimler düzenlenip sertifika almalarının sağlanması hedefleniyor. Silifkemizin unutulmaya yüz tutmuş yöresel değeri olan tahta kaşık üretiminin tekrar canlanması ve bu tahta kaşıklar üzerinde Silifke motifleri işlenerek tanıtımın yapılması, yörenin kültürel mirasına sahip çıkmak için yöre halkında farkındalık yaratılması ve son olarak ta 2013 Akdeniz Oyunları'nda Mersin iline gelecek yabancı turistlere Silifke yöresinin ve kültürel mirasımızın tanıtımının yapılması hedefleniyor. Kuracağımız atölyemizde 30 kadınımızla yaklaşık 400 farklı desende kaşık üretimi yapılacak. Uygulama süresi 6 ay, projenin revize olmuş hali 41 bin 730 TL. Bakanlığımızın bu projeye 30 bin TL destek sağladı. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.