"Iğdır'da çölleşme ve erozyonu önlemeliyiz"

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:39






IĞDIR (CİHAN)- Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanefi Avcı, Iğdır'da çölleşme ve erozyonu önlemek için çalışmalarımızı daha da arttırmalıyız. dedi.

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş'u makamında ziyaret eden Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanefi Avcı, Iğdır'daki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Avcı, ziyarette Aralık bölgesinde rüzgar erozyonunun yarattığı olumsuz etkileri anlatarak, çözüm için çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki rüzgar erozyon sahaları arasındaki Iğdır'ın ikinci sırada yer aldığı ifade eden Avcı, Aralık ilçesi ve Ağrı Dağı eteklerindeki 13 bin 542 hektarlık alan risk altında. Şu ana kadar Iğdır'da yapılan mücadele çalışmalarında ise önemli derecede yol kat edilmiş. dedi.

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise yörede rüzgar erozyonunun yarattığı olumsuz etkilere değinerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette ÇEM Daire Başkanı Mahmut Temiz, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Orman Köy İlişkileri Daire Başkanı Mahmut Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Taner Tazegül de hazır bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.