İkisi kadın 33 kaçak yakalandı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
İkisi kadın 33 kaçak yakalandı






BALIKESİR (CİHAN)- Yasa dışı yollardan Ege Denizi'ni geçerek, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen ikisi kadın 33 kaçak, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince Ayvalık açıklarında Ortasu mevkiinde yakalandı.

Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen Eritre, Burma, Afganistan ve Pakistan uyruklu ikisi kadın 33 kaçak ve bir organizatörün bulunduğu bot, Ayvalık açıklarında rutin görevini yürüten Sahil Güvenlik ekibince fark edildi. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, botla Türkiye karasularına giren 33 kaçak ve bir organizatörü, yakalayarak, Ayvalık'ın Cunda Adası'nda kıyıya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Çaakkale'nin Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesinden bir bot ile yola çıkan bir organizatör ve 33 kaçak göçmen, Midilli sahiline ulaştığı sırada Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince fark edildi. Kaçak göçmenlerin bulunduğu bot Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından eşlik edilerek tekrar uluslararası sulara çıkarıldı. Uluslararası sularda bir süre sürüklenen kaçakların bulunduğu tekne Türk karasularına girdiğinde Türk Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Kaçaklar, işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.