İl Sağlık Müdürüne KASİAD'dan 'hayırlı olsun' ziyareti

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:38
İl Sağlık Müdürüne KASİAD'dan 'hayırlı olsun' ziyareti






SAMSUN (CİHAN)- Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Yusuf Köksal´ı makamında ziyaret etti.

Yusuf Köksal´a yeni görevinde başarılar dileyen KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, sağlık sektörünün hayati önem taşıdığını belirterek, Yusuf Köksal´ın yeni görevinde Samsun´una sağlık konusunda büyük hizmetleri olacağına inandığını söyledi. Yusuf Köksal da Türkiye´de sağlık üzerine tamamen yeni bir yapılanma olduğunu belirterek, Artık sağlık hizmetleri hem icrada hem denetimde aynı kişilerin elinde olmayacak. Kişilerin ya da kurumların kendi kendilerini denetlemesi çok mantıklı değildi. Bu yüzden Halk Sağlığı ve Genel Sekreterlik olmak üzere ayrı birimler oluşturuldu. Halk sağlığının koruyucu hekimliği içerirken genel sekreterlik makamı tamamen teşekküllü hastanelerin idare edilmesini sağlıyor. Satın almasından insan kaynakları kullanımına ve tıbbi hizmetlere kadar olan mevzular bundan böyle genel sekreterlik makamında olacak. İl Sağlık Müdürlüğü ise bu her ikisini denetleyici pozisyonda olacak. Ayrıca, özel hastaneler ve 112 acil hizmetleri de İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında yer alıyor. dedi.

Yeni yapılanmayla birlikte daha dinamik ve kaliteye değer veren bir yapıya sahip olduklarını söyleyen Yusuf Köksal, Yöneticiler performans değerlendirme neticesinde puanlandırılarak gerekirse görevlerinden alınacaklar ya da görevlerine devam ettirilecekler. şeklinde konuştu. KASİAD Başkanı da bu değişimden memnun kaldığını ifade ederek, yeni atanan Köksal'a görevinde başarılar diledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.