İlk tervihte camiler doldu taştı

Ramazan ayının ilk gecesi teravih namazında camiler doldu. İstanbul'da tarihi camilere koşan vatandaşlar türbelerde dua etmeyi ihmal etmedi.

06 Haziran 2016 Pazartesi 00:11
İlk tervihte camiler doldu taştı







İlk tervihte camiler doldu taştı


Vatandaşlan Ramazan ayının ilk teravih namazı için Eyüp Sultan Camii'ne akın etti.

Ramazan ayının ilk teravih namazı için yüzlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii'ne geldi. Akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar bu huzurlu atmosferin tadını çıkardı. Genç-yaşlı birçok kişi ellerini semaya açarak dua etti. Yatsı ezanının okunması ile birlikte çok sayıda kişi, cami içerisinde ve dışında kendileri için hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı. Kadınlar da kendileri için ayrılan bölümde namazlarını kıldılar.

SELİMİYE CAMİİ’NDE İLK TERAVİH COŞKUSU

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eseri’, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii’nde, Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Tarihi caminin eşsiz minarelerine asılan mahyada ise ‘Merhaba Ya Şehri Ramazan’ yazısı yer aldı.
Edirne Selimiye Camii’ne gelen kadın ve çocuklar da ilk teravih namazını huşu içinde eda etti. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar teravih namazını kılmak için şehrin büyük camilerini tercih etti. Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği tarihi Selimiye Cami’ne asılan ‘Merhaba Ya Şehri’ yazılı mahya görsel güzelliğiyle büyük beğeni topladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.