İmam Hatipli öğretmenler hazine arazisine çöreklenmek istedi

Bodrum Yalıkavak'da hayırsever işadamı Halil İbrahim İper tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi'nde görevli din kültürü ahlak bilgisi öğretmeni B.T. ile Almanca Öğretmeni B.T., imar affından vurgun yapmak isterken yakalandı.

14 Ocak 2019 Pazartesi 16:05
İmam Hatipli öğretmenler hazine arazisine çöreklenmek istedi






İmam Hatipli öğretmenler hazine arazisine çöreklenmek istedi


İkisi de imam hatip lisesi öğretmeni. Üstelik biri din kültürü ahlak bilgisi, diğeri ise Almanca dersi veriyor çocuklara. İki öğretmenin kendilerine geçici olarak tahsis edilen barakayı imar affı uygulamasından üzerine geçirmeye kalkması Bodrum'da eğitim camiasında şoke etkisi yarattı. Milli Eğitim her iki uyanık öğretmene görevden el çektirirken, haklarında soruşturma açıldı. İşte o haberin detayları...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, hazine arazisindeki kendilerine konaklamaları için tahsis edilen prefabrik yapıyı, imar affından yararlanarak üzerlerine geçirmeye çalıştıkları iddia edilen 2 öğretmen, görevden uzaklaştırıldı


Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yalıkavak Halil İbrahim İper Adnan İper Anadolu Lisesinde görev yapan din kültürü ahlak bilgisi öğretmeni B.T. ile Almaca öğretmeni F.A., konaklamaları için kendilerine tahsis edilen hazine arazisindeki prefabrik yapıyı, imar affından yararlanarak, üstlerine geçirmeye çalıştıkları iddia edilen iki öğretmenin, geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, hayırsever Halil İbrahim İper tarafından Yalıkavak’a kazandırılan Anadolu lisesinin yapımı aşamasında inşaatta çalışan işçilerin konaklaması için özel izinle Hazine arazisine yapılan 2+1 konut, daha sonra Milas’tan Yalıkavak’a gelen öğretmenler B.T. ile F.A.'ya geçici bir süreliğine konaklamaları için tahsis edildi. Öğretmenler ise kaldıkları bu binayı İmar Affı Yasası kapsamında üzerlerine geçirmek için başvuruda bulundu. Olay, öğretmenlerin yapı kayıt belgesi almaya çalışmasıyla ortaya çıktı. Durumun ortaya çıkması ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındıkları bilgisine ulaşılan B.T. ile F.A. hakkında soruşturma başlatıldı. Açığa alınan öğretmenlerin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.