İmamoğlu'ndan son dakika yağmur açıklaması

İstanbul'un kuzey kesimine akşam geç saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, Başakşehir Milli Kütüphanesi ile metro istasyonunu vurdu. Kütüphanede bulunan vatandaşlar güçlükle kurtuldu

05 Eylül 2023 Salı 23:25
İmamoğlu'ndan son  dakika yağmur açıklaması






İstanbul'u yağmur suları Milli Kütüphane ve metroyu bastı

Marmara Bölgesi'nin kuzey kesimi için AKOM tarafından yapılan yağmur uyarısının ardından akşam saatlerinde özellikle lokal yağışlar sel baskınlarına neden oldu.

Akşam saat 22.30'da açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da şu bilgileri verdi;


“Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız

Yarın öğlene kadar parçalı yağışlar bekleniyor. Bu kadar bir yağış beklenmiyor.

Bin 808 ihbar aldık, ekiplerimiz ilgileniyor. Çok şükür bir can kaybı bildirilmedi."

Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura Hastanesi'ne müdahale ediliyor.

Anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. 2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz. Valiliğimizle de eş güdümlü şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu bulmuştur.Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Anlık ihbarlarınız çok önemlidir. İklim değişikliğinin de seferberlik gerektirdiğinin ve yatırımların bunu düşünerek de yapılmasının altını çizmek istiyorum." 
 

Son Güncelleme: 05.09.2023 23:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.